Uutiset pääkuva

Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Poliisi tiedottaa - Puolustusvoimat raivasi räjähteitä Liperin Ylämyllyllä

Poliisi tiedottaa - Puolustusvoimat raivasi räjähteitä Liperin Ylämyllyllä

03.04.2020

Itä-Suomi

Poliisi sai keskiviikkona 1.4.2020 klo 14 ilmoituksen mahdollisista räjähteistä Liperin Ylämyllyn yläkoulun rakennustyömaalta. Poliisipartio totesi paikan päällä, että kyse on sotilasräjähteistä ja räjähteet ovat löytyneet pintamaata kaivettaessa ja siirrettäessä.

Poliisi teki virka-apupyynnön Puolustusvoimille, jonka perusteella työmaa-alue tarkastettiin ja sieltä löytyi keskiviikkona noin 60 kg erilaisia sotilasräjähteitä. Kainuun Prikaatin raivaajat toimittivat räjähteet Kajaaniin hävitystä varten ja löytöpaikka eristettiin ja valvottiin poliisin toimenpitein.

Alueen tarkastusta jatkettiin perjantaina Puolustusvoimien kaivinkoneella ja henkilöstöllä. Työt saatiin päätökseen noin klo 11 ja perjantain aikana kohteesta löytyi vielä noin 20 kg sotilasräjähteitä. Puolustusvoimat toimitti räjähteet hävitettäväksi myöhemmin.

Maahan kätketyissä ja kaivutöiden yhteydessä esiin tulleissa räjähteissä ei ollut sytytysjärjestelmiä ja ne olivat säilytyspakkauksissa. Räjähteet olivat kuitenkin toimintakuntoisia. Poliisin ja Puolustusvoimien arvion mukaan kyseessä on sodanaikainen, joko asekätkentään tai tiettyyn räjäytyskohteeseen liittyvä räjähdekätkö.

Tiedote on luettavissa ja kuunneltavissa Itä-Suomen poliisilaitoksen verkkosivulla.

Liperin logo harmaalla pohjalla