Uutiset pääkuva

Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Pärnävaaran asfalttirata käyttökunnossa

Pärnävaaran asfalttirata käyttökunnossa

Pärnävaaran kunnostetulla asfalttiradalla saa liikkua lihasvoimin rullasuksilla, rullaluistimilla, rullalaudalla, potkulaudalla, kävellen ja juosten sekä potku- ja polkupyörällä. Lue lisää tiedotteesta!

Liperissä Pärnävaaran urheilukeskuksen (Pärnävaarantie 32) asfalttiradat kunnostustyöt ovat valmistuneet ja rata on virallisesti käyttökunnossa. Radan kunnostuksessa tehtiin pohjatyöt, oikaisut, levennykset ja uusi asfaltointi sekä täysin uusi opastus tauluineen, maalauksineen ja merkkeineen.

Radan kiertosuunta on vastapäivään. Kaksisuuntainen osuus on erotettu kaistaviivalla ja siinä kulkusuunnat on osoitettu nuolilla. Metsäosuudella asfaltoidun osan vieressä kulkee myös maapohjainen juoksuväylä.

Radalla saa liikkua lihasvoimin rullasuksilla, rullaluistimilla, rullalaudalla, potkulaudalla, kävellen ja juosten sekä potku- ja polkupyörällä. Radalla saa liikkua myös sähköavusteisella polkupyörällä, jonka suurin teho saa olla enintään 250 W, avustuksen on kytkeydyttävä pois päältä, kun nopeus saavuttaa 25 km/h, ja avustus saa toimia vain poljettaessa.

Sähköpotkulaudoilla tai muilla kevyillä sähköajoneuvoilla sekä moottoriajoneuvoilla ajo radalla on kielletty. Koirat ja muut lemmikkieläimet eivät ole radalla sallittuja.

Rata tarkastetaan joka aamu (ma-pe) radan käyttökaudella ja huolletaan koneellisesti harjaamalla tai puhaltamalla silloin kun tarvetta tälle ilmenee. Huolto tehdään huoltopäivinä aamulla klo 07.00–11.00 välisenä aikana ja tämä osoitetaan sulkuaidoilla ja kylteillä. Kun rataa huolletaan, siellä liikkuminen on kielletty.

Alla on havainnekuva opastetaulusta, jollaiset löytyvät myös Pärnävaaralta.

 

Pärnävaaran asfalttiradan tunnus tekstinä