Uutiset pääkuva

Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Nuorille suunnattu lyhytelokuva ARESTI pohjoismaiseen jakeluun

Nuorille suunnattu lyhytelokuva ARESTI pohjoismaiseen jakeluun

Pohjois-Karjalassa kuvattu lyhytelokuva Aresti on valittu esitettäväksi lasten ja nuorten elokuvafestivaaleille sekä koulujen opetusmateriaaliksi kaikkiin Pohjoismaihin.

Aresti-elokuvan on ohjannut Samuli Hahl, ja se on toteutettu Pohjois-Karjalan maakuntaliiton, Liperin kunnan sekä tuotantoyhtiö BrainyDay Visualin yhteistyönä.

Lyhytelokuva kertoo 80-luvun Liperiin sijoittuvan koomisen tarinan uskonnollisen perheen nuoresta tyttärestä Johannasta (Zaida Laakkonen), joka joutuu kuukaudeksi arestiin ja jonka stereot takavarikoidaan hänen kuunneltuaan vääränlaista musiikkia. Työskennellessään isänsä kanssa maatilalla Johanna saa idean. Enemmän töitä tekemällä saa enemmän viikkorahaa, ja niillä voi ostaa jotain paljon parempaa.

- Koko tuotantoyhtiön henkilöstö on innoissaan Arestin pääsystä pohjoismaisten nuorten katseltavaksi. Lyhytelokuva tuotettiin yhteistyössä Liperin kunnan ja Pohjois-Karjalan maakuntaliiton kanssa. Yhteistyö oli edellytyksenä sille, että elokuva on ylipäätään saatu tehtyä. Elokuvan budjetti oli noin 33 000 euroa, ja pääosa rahoituksesta saatiin näiltä kolmelta taholta, elokuvan tuottaja Jouni Räsänen kertoo.

Ohjaaja Samuli Hahl kertoo, että elokuva on jatkumoa tuotantoyhtiön aikaisemmille tekemille nuorten ja lasten syrjäytymistä käsitteleville tuotannoille. Elokuvan päähenkilö etsii omaa identiteettiään, joka ei sovi vanhempien konservatiivisiin näkemyksiin.

- Ongelmana on, että kaikki ovat nuorten syrjäytymisestä huolissaan mutta ovatko konkreettiset teot riittäviä ja jääkö keskustelu liian usein aikuisten väliseksi? Elokuvalla halutaan nostaa ajatuksia nimenomaan nuorten keskuudessa, Hahl tuumailee. Vaikka tarina sijoittuu 80-luvun Liperin maaseudulle, voi siitä hakea yhtäläisyyksiä myös nykyaikaan.

Lyhytelokuva on nähtävissä seuraavilla lasten ja nuorten elokuvafestivaaleilla:

  • BUSTER (Kööpenhamina, Tanska)
  • BUFF (Malmö, Ruotsi)
  • Barnefilmfestivalen (Kristiansand, Norja)
  • Oulu International Children’s and Youth Film Festival (Oulu, Suomi)
  • RIFF Reykjavík International Film Festival ( Reykjavík, Islanti)

Lyhytelokuvaa käytetään kouluissa “Norden i skolen”-opetusmateriaalialustalla.

Elokuvan on tuottanut pohjoiskarjalainen videotuotantoyhtiö BrainyDay Visual Oy. Aresti on BrainyDay Visualin ensimmäinen fiktiivinen lyhytelokuva.

Lisätietoa