Uutiset pääkuva

Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaan haku lukuvuodelle 2023–2024

Koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaan haku lukuvuodelle 2023–2024

Hakeminen ensi syksyn aamu- ja iltapäivätoimintaan tapahtuu huhtikuun aikana Wilmassa. Päätökset paikan saamisesta lähetetään viimeistään kesäkuun alkupuolella.

Liperin kunnassa järjestetään koululaisten iltapäivätoimintaa kaikissa kouluissa. Toimintaa tarjotaan noin neljä tuntia päivässä, korkeintaan klo 16.30 saakka. Koululaisen aamutoimintaa järjestetään harkinnanvaraisesti, vain erityisillä perusteilla ja moniammatillisen työryhmän lausunnon perusteella. Aamutoimintaa järjestetään klo 7.00 alkaen.

Lapsi voidaan ottaa kunnan aamutoimintaan, jos

  • hänellä on seurantaa/hoitoa vaativa pitkäaikaissairaus, joka edellyttää jatkuvaa aikuisen valvontaa.
  • aamutoiminnan järjestämiselle on moniammatillisen työryhmän puoltamat sosiaaliset syyt.

Aamu- ja iltapäivätoimintaa järjestetään kaikkina koulupäivinä, lukuun ottamatta joulu- ja kevätjuhlapäivää.

Hakeminen

Hakeminen ensi syksyn aamu- ja iltapäivätoimintaan tapahtuu huhtikuun aikana Wilmassa Lomakkeet-välilehdellä. Haku päättyy 30.4.2023. Mahdollisissa sähköisen haun ongelmissa voi kysyä neuvoa koulusihteereiltä. Lisätietoja aamu- ja iltapäivätoiminnasta saa koulujen johtajilta ja Ylämyllyn koulun apulaisrehtori Maarit Nummilalta.

Päätös paikan saamisesta lähetetään Wilmaan viimeistään kesäkuun alkupuolella.

Aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaajina toimivat koulunkäynninohjaajat. Toiminta tapahtuu koulun tiloissa ja se on monipuolista ja suunnitelmallista. Iltapäivätoiminnassa tarjotaan oppilaille välipala ja aamutoiminnassa aamupala.

Aamu- ja iltapäivätoiminnan maksut

Iltapäivätoiminnan hinta on 110 € kuukaudessa, jos lapsi osallistuu toimintaan 11 päivää tai enemmän kuukaudessa. Jos toimintaan osallistumisen päiviä on 10 tai alle, on kuukausimaksu 60 € kuukaudessa.

Aamutoiminnan hinta on 40 € kuukaudessa.

Lapsen seuraavan viikon toimintaan osallistumisen ajat tulee ehdottomasti ilmoittaa edellisen viikon tiistaihin mennessä. Jos lapsi ei enää tarvitse aamu- tai iltapäivätoimintapaikkaa, tulee se irtisanoa kirjallisesti Wilman tai sähköpostin kautta. Toimintakauden alettua koteihin annetaan tietoa käytänteistä ja toiminnan sisällöstä.

Aamu- ja iltapäivätoiminta on suunnattu pääosin ensimmäisen luokan ja erityisen tuen oppilaille. Toisen luokan oppilaita voidaan ottaa mukaan toimintaan, jos ryhmiin mahtuu. Vapaita paikkoja voi kysellä myös syksyllä tai lukuvuoden kuluessa apulaisrehtorilta/koulunjohtajalta.

Lisätietoja aamu- ja iltapäivätoiminnasta löytyy kunnan verkkosivuilta www.liperi.fi/aamu-ja-iltapaivatoiminta.

Kolme alakouluikäistä lasta leikkimässä kiipeilytelineellä aurinkoisena päivänä

Lisätietoja: