Uutiset pääkuva

Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Esiopetukseen ilmoittautuminen 2022

Esiopetukseen ilmoittautuminen 2022

Tervetuloa eskariin syksyllä 2022! Lue tästä tärkeää tietoa esiopetukseen ja esiopetusta täydentävään varhaiskasvatukseen ilmoittautumisesta.

Lukuvuosi 2022–2023

Esiopetukseen ilmoittautuminen tapahtuu täyttämällä esiopetushakemus 6.2.2022 mennessä osoitteessa www.miunpalvelut.fi.

Jos esioppilas tarvitsee päivittäisen neljän tunnin esiopetuksen lisäksi täydentävää varhaiskasvatusta, niin samassa paikassa eli www.miunpalvelut.fi pääset tekemään hakemuksen. Täydentävän varhaiskasvatuksen tuntivaraukset ovat 1.8.2022 alkaen 50, 70, 90, 110 tai 130 h/kk.

Mikäli lapsellanne on voimassa oleva varhaiskasvatuksen sijoituspäätös Liperin kunnan varhaiskasvatukseen, ei täydentävään varhaiskasvatukseen tarvitse erikseen hakea. Riittää, että ilmoitatte tuntivarauksen palvelusuunnittelijalle 6.2.2022 mennessä sähköpostilla hanna.ruotsalainen@liperi.fi.

Täydentävä varhaiskasvatuksen päätös tulee tällöin voimaan 1.8.2022 alkaen.

Tämä esiopetukseen ilmoittautuminen koskee vuonna 2016 syntyneitä lapsia. Kaksivuotiseen esiopetukseen osallistuvien lasten esiopetuspäätös on voimassa toukokuuhun 2023 eikä heitä tarvitse uudelleen ilmoittaa.

Vuonna 2017 syntyneiden osalta tiedotamme erikseen esiopetuskokeilusta, kun saamme lisätietoa opetushallitukselta.

Esiopetuspaikat

Esiopetuspaikka määräytyy lähtökohtaisesti lähimmän esiopetuspaikan tai voimassa olevan sijoituksen mukaan. Ylämyllyn alueella esiopetusta järjestetään Taikametsän ja Lautasuon päiväkodeissa ja näiden päiväkotien lapset voivat jatkaa esiopetusta omassa päiväkodissaan. Mattisenlahden alueen lapset siirtyvät nykyisten päiväkotien esiopetusryhmiin.

Vuoroesiopetus järjestetään Puolivälin päiväkodilla. Jos lapsesi on Puolivälin päiväkodilla, mutta ei tarvitse vuorohoitoa, ryhmä voi vaihtua esiopetusvuodeksi. Muutos johtuu vuorohoitoa tarvitsevien lasten määrästä. Toive ensisijaisesta paikasta kannattaa kuitenkin kirjata hakemuksen lisätietoihin. Huomioimme toiveet mahdollisuuksien mukaan.

Lopulliset ryhmät ja niiden sijoittuminen tehdään saapuneiden hakemusten perusteella. Lasten kuljetukset, täydentävän varhaiskasvatuksen tarve, vuorohoito jne. vaikuttavat lopullisiin päätöksiin.

Esiopetus alkaa 11.8.2022 ja päättyy 26.5.2023

Täydentävä varhaiskasvatus järjestetään klo 6.30–17.00 välisenä aikana (sisältää maksuttoman esiopetusajan 4 tuntia/päivä).

Esiopetuksen info -tilaisuus vanhemmille järjestetään keväällä 2022 ja esiopetukseen tutustuminen lapselle ja vanhemmille elokuun 2022 alussa. Tarkemmat ajankohdat ilmoitetaan myöhemmin Liperin kunnan nettisivuilla ja Tiny App -sovelluksen kautta.

Kuljetus esiopetukseen

Kuljetuksen voi saada kodista esiopetukseen ja/tai esiopetuksesta kotiin, mikäli matka lähimpään esiopetuspaikkaan on vähintään 3 km tai muusta erityisestä syystä. Niinä päivinä, kun lapsi käyttää täydentävää varhaiskasvatusta, vanhemmat huolehtivat itse lapsen kuljetuksesta.

Esioppilaille kuljetus ei tule automaattisesti, vaan siitä tulee ilmoittaa, jotta osaamme varata lapsellenne paikan kuljetusreitille. Kuljetukset suunnitellaan yhdessä perusopetuksen kuljetusten kanssa. Ilmoittakaa kuljetuksen tarve kuljetustarvelomakkeella viimeistään 13.2.2022 mennessä hanna.ruotsalainen@liperi.fi

Tervetuloa eskariin!

Kolme lasta laskemassa talvisena päivänä mäkeä värikkäissä vaatteissa

Lisätietoja: