Navigaatiovalikko

Esityslistat ja pöytäkirjat sisältö

Esityslistat ja pöytäkirjat

Liperin kunnan päätöksentekoon liittyvät esityslistat ja tarkastetut pöytäkirjat ovat luettavissa Dynasty-asianhallintajärjestelmässä.

Dynastyssa voit selata esityslistoja ja pöytäkirjoja toimielimien mukaan.

Palvelussa on myös laaja haku, jolla voit hakea asiakirjoja tietyllä kokouspäivämäärällä, asiasanalla tai millä hyvänsä sanalla.

Tarkastetut pöytäkirjat ovat luettavissa heti kokouksen päätyttyä.

Tietosuojalainsäädäntö rajoittaa yksityishenkilöitä koskevien tietojen julkaisemista ja säilyttämistä verkkosivuilla. Tästä syystä pöytäkirjat poistetaan verkkosivuilta puolen vuoden säilyttämisen jälkeen ja lainsäädännön mukaan salassa pidettäviä ei julkaista.

 

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Liperin vapaa-aikapalveluiden tiedote koronapandemiaan liittyen

Liperin vapaa-aikapalveluiden tiedote koronapandemiaan liittyen

Kunnan järjestämien aikuisten ohjattujen liikuntaryhmien kevätkauden aloitus siirretään 17.1.2022 alkavalle viikolle.

Tämä tiedote perustuu Itä-Suomen Aluehallintoviraston 30.12.2021 antamiin päätöksiin. Toimenpiteiden tarkoituksena on estää epidemian pahenemista ja turvata terveydenhuollon kantokykyä.

Itä-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt Itä-Suomen aluehallintoviraston toimialueen kuntien alueilla kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset. Määräys ei koske enintään 50 hengen tilaisuuksia, joissa kaikille osallistujille on määritelty oma istumapaikka. Määritelty istumapaikka tarkoittaa nimikoitua tai numeroitua istumapaikkaa.

Määräys on voimassa 31.12.2021 klo 16.00–20.1.2022.

Itä-Suomen aluehallintoviraston toimialueelle on annettu tartuntalain pykälän 58 g mukainen määräys tiettyjen asiakas- ja yleisötilojen sulkemisesta. Määräys tilojen sulkemisesta tarkoittaa sitä, että kaikki seuraavat julkisten ja yksityisten toimijoiden yleisölle avoimet tai rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetut asiakas-, osallistuja- ja odotustilat pitää sulkea:

  • joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettävät sisätilat ja
  • tanssipaikat sekä kuorolaulutoimintaan käytettävät tilat.

Rajoitus ei kohdistu muihin tartuntatautilain 58 g § mukaisiin tiloihin. Suljettavaksi määrättyjä tiloja voi kuitenkin käyttää vuonna 2004 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ja nuorten ohjattuun harrastustoimintaan. Lisäksi tiloja voi käyttää lakisääteisten palvelujen toteuttamiseen, kuten lääkinnälliseen kuntoutukseen. Päätös tilojen sulkemisesta ei koske ammattiurheilemista eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa.

Tilojen sulkupäätös on tässä vaiheessa voimassa kaksi viikkoa ajalla 31.12.2021 klo 16.00–13.1.2022.

Vaikutukset liikuntapalveluihin

Aikuisten ryhmäliikunta on kielletty Liperin kunnan sisäliikuntatiloissa (liikuntasalit, kuntosalit, uimahalli Liprakka) mukaan lukien ottelutapahtumat. Rajoitus koskee myös vanhempi-lapsi-ryhmiä.

Edellä mainittuja tiloja voidaan kuitenkin käyttää vuonna 2004 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ja nuorten ohjattuun harrastustoimintaan niille varatuilla vuoroilla. Suositellaan vahvasti kasvomaskien käyttämistä kaikille yli 12-vuotialle. Kasvomaskia ei tarvitse käyttää urheilusuorituksen aikana eikä suihkutiloissa.

Liikuntatiloja saa käyttää vain terveenä ja täysin oireettomana. Kaikkea ylimääräistä oleskelua liikuntatiloissa on vältettävä. Vanhemmat ja saattajat eivät voi jäädä lasten harjoitusvuorojen ajaksi liikuntatiloihin.

Uimahalli Liprakka ja Liperin kunnan hallinnoimat kuntosalit sekä ulkoliikuntatilat ja niiden yhteydessä olevat pukukopit ovat auki normaalisti. Tiloissa tulee noudattaa mahdollisuuksien mukaan terveysturvallisuusohjeita (maskisuositus, käsienpesu/desinfiointi, pintojen desinfiointi, 1–2 metrin turvavälit).

Kunnan järjestämien aikuisten ohjattujen liikuntaryhmien kevätkauden aloitus siirretään 17.1.2022 alkavalle viikolle.

Vaikutukset nuorisopalveluihin

Kunnan nuorisotalot ovat auki normaalisti.

Koronapandemian aikana Liperin kunta kerää nimi ja puhelinyhteystiedot nuorisotilojen käyttäjistä. Tietojen keräämisellä halutaan turvata mahdollisessa koronatartuntatapauksessa nuorisotiloissa tartunnalle altistuneiden henkilöiden tavoitettavuus. Nuorisotilojen käyttäjien tiedot kerätään henkilön suostumuksella. Tietoja käytetään vain tartuntaketjujen jäljittämiseen, ei esimerkiksi markkinointiin. Tietosuojaseloste on luettavissa kunnan verkkosivuilla.

  • Nuorisotiloissa on voimassa maskisuositus. Tiloista löytyy kasvomaskeja sekä käsidesiä.
  • Nuorisotiloihin saa tulla vain terveenä ja täysin oireettomana.

Vaikutukset kulttuuripalveluihin

Liperin kunnalla ei ole suunnitteilla yleisötilaisuuksia tai yleisiä kokouksia.

  • Perjantaille 21.1. suunniteltu ”Tyyne Kettunen keittää sotekahvit” -esitys perutaan. Esitykselle pyritään etsimään uusi ajankohta kevään 2022 aikana.
  • Kunnan tiloissa ei voida järjestää tanssitapahtumia eikä kuorolaulutoimintaa. Muussa kulttuuritoiminnan ja -tapahtumien järjestämisessä on huomioitava sen hetkiset Aluehallintoviraston ja terveysviranomaisten päätökset ja ohjeet.

Näitä ohjeita päivitetään tarpeen mukaan, huomioiden eri viranomaistahojen antamat lisäohjeet ja päätökset.

Itä-Suomen aluehallintoviraston päätökset 30.12.2021

Kertakäyttöisiä kasvomaskeja pöydällä pinossa

Lisätietoja:

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute