Esiopetuspaikat pääkuva

Navigaatiovalikko

Esiopetuspaikat sisältö

Esiopetuspaikat

Liperin kunnan alueella on seitsemän esiopetuspaikkaa. Lapsesi esiopetuspaikka määrittyy tulevan lähikoulun perusteella. Ylämyllyn koulupiirin alueella esiopetusta on kaikissa alueen päiväkodeissa.

Liperin esiopetus

Liperin esiopetus sijaitsee uudistuneessa Liperin koulukeskuksessa, joka ympäristöineen tarjoaa hienot puitteet opinpolulle ponnistamiseen. Liperin esiopetuksen vahvuutena on leikkipedagogiikka ja yhteistyö perusopetuksen kanssa.

Liperin koulu, Koulukuja 2, 83100 Liperi

  • Sinivuokot puh. 050 356 6795
  • Valkovuokot puh. 0400 979 259

Varhaiskasvatuksen opettajat:

  • Kirsi Pöyhönen
  • Jessika Pikkarainen

Varhaiskasvatuksen lastenhoitajat:

  • Ritva Pippuri
  • Leena Kettunen

Viinijärven esiopetus

Viinijärven koulu sijaitsee Joensuusta noin 30 kilometriä Kuopion suuntaan sujuvien liikenneyhteyksien varrella. Saman katon alla toimii Viinijärven päiväkoti, jonka yhteydessä on myös esiopetus. Karviaiset on kaksivuotisen esiopetuskokeilun koeryhmä 2017 syntyneille. Alkuluokkatoiminnalla on yhteiset oppimisympäristöt, joissa lapset saavat edetä oppimisessa kukin omaa tahtiaan.

Kirkkotie 4, 83400 Viinijärvi

  • Karviaiset puh. 040 726 8041

Varhaiskasvatuksen opettaja:

  • Ilkka Hakkarainen

Varhaiskasvatuksen lastenhoitaja:

  • Kati Reisko

Salokylän esiopetus

Salokylän koulu sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella Ylämyllyn taajaman ja Liperin kirkonkylän välissä, 19 kilometrin päässä Joensuusta. Salokylällä on yksi esiopetusryhmä ja perusopetusta kuudenteen luokkaan saakka.

Liperintie 51 A, 83130 Salokylä

  • puh. 040 714 0881

Varhaiskasvatuksen opettaja:

  • Satu Turunen

Vuoroesiopetus Puolivälin päiväkodilla

Esiopetusta järjestetään aamu- ja iltapäivisin lasten hoitoaikojen perusteella Kurjenmiekkojen ryhmässä.
Viljatie 2, 80400 Ylämylly

  • Kurjenmiekat,  puh 0405280829

Varhaiskasvatuksen opettaja:

  • Riikka Temonen

Varhaiskasvatuksen lastenhoitajat:

  • Oxana Lytsy
  • Jemina Syysjoki

Esiopetus Taikametsän päiväkodilla

Esiopetusta järjestetään Taikametsän päiväkodilla Töpöhäntien, Mesikämmenten ja Keijukaisten ryhmissä.
Viljatie 1, 80400 Ylämylly

  • Töpöhännät, puh 0504090392
  • Mesikämmenet, puh. 0504621457
  • Keijukaiset, puh. 0405706804

Varhaiskasvatuksen opettajat:

  • Töpöhännät: Riitta Immonen, Anniina Kärkkäinen, Kirsi Ratilainen
  • Mesikämmenet: Sanni Okkonen
  • Keijukaiset: Jaana Niskanen

Varhaiskasvatuksen lastenhoitajat:

  • Mesikämmenet: Sanna Leinonen
  • Keijukaiset: Jonna Karosto

Esiopetus Lautasuon päiväkodissa

Lautasuon päiväkodissa esiopetus toimii kaksivuotisen esiopetuskokeilun ryhmä Helinä.

Ylämyllyntie 52, 80400 Ylämylly.

  • Helinä 0407140887

Varhaiskasvatuksen opettajat:

  •  Iiris Lipasti, Auli Kummunmäki

Varhaiskasvatuksen lastenhoitaja:

  • Niina Hurskainen

Esiopetus Paloaukean päiväkodissa

Paloaukean päiväkodissa toimii kaksivuotisen esiopetuskokeilun ryhmä Kärrynpyörät.

Patteristontie 12 D, 80400 Ylämylly.

  • Kärrynpyörät puh 0400 653 805

Varhaiskasvatuksen opettaja:

  • Marjo Kivi

Varhaiskasvatuksen lastenhoitaja:

  •  

Esiopetuspaikat katso myös nämä

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Varhaiskasvatuksen koronatiedote huoltajille 15.10.2021

Varhaiskasvatuksen koronatiedote huoltajille 15.10.2021

Koronaohjeita ja -käytäntöjä puretaan hiljalleen ja vaiheittain. Lapsen vasu- tai esiopetuksen (leops) keskusteluja voidaan pitää päiväkodilla, perhepäivähoidossa ja esiopetuksessa paikan päällä.

Tämä tiedote perustuu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sekä Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) 12.10.2021 antamiin ohjeisiin. Tiedotteessa olevat suositukset korvaavat Liperin varhaiskasvatuksessa 5.8.2021 annetut ohjeet.

Päiväkodissa, esiopetuksessa ja perhepäivähoidossa

  • lasten säännölliseen käsien pesuun kiinnitetään jatkossakin huomiota ja varmistetaan, että kaikilla lapsilla on mahdollisuus pestä kädet. Hyvä käsihygienia ehkäisee myös muita tartuntatauteja.
  • toiminta päiväkodeissa ja esiopetuksessa tapahtuu pienryhmissä mahdollisimman väljästi.

Koronaohjeita ja -käytäntöjä puretaan hiljalleen ja vaiheittain. Seuraamme tilannetta epidemian osalta tiiviisti, jotta voimme reagoida muuttuviin tilanteisiin nopeasti. Tärkeintä on huolehtia lasten ja henkilökunnan terveysturvallisuudesta.

1. Lapsen tulo- ja lähtötilanteet

Päiväkotien ovet pidetään avoinna ja vanhemmat voivat tuoda lapsen sisälle, riisua ulkovaatteet ja saattaa oman ryhmän tiloihin. Henkilökunta ei jatkossa ole enää vastassa eteisessä vaan on lasten kanssa ryhmätiloissa, jonne voitte saattaa lapsen.

Perhepäivähoidossa lasten tulo- ja hakutilanteiden järjestelyistä sovitaan oman hoitajan kanssa.

Jos eteisessä on useita vanhempia yhtä aikaa, pidetään edelleen huoli turvaväleistä ja käytetään tarvittaessa maskia. Lasten turvallisuuden tunteen kannalta on tärkeää palata entiseen, ennen korona-aikaa olleeseen käytäntöön. Iltapäivällä lapsia haettaessa vanhemmat voivat käydä sisätiloissa kuten ennenkin, ja lapsen päivän kulusta keskustellaan henkilökunnan kanssa.

Lapsen vasu- tai esiopetuksen (leops) keskusteluja voidaan pitää päiväkodilla, perhepäivähoidossa ja esiopetuksessa paikan päällä.  Tilannekohtaisesti voimme sopia myös etänä tapahtuvasta keskustelusta. Palaamme tässäkin pikkuhiljaa entiseen käytäntöön.

2. Oireisena jäädään kotiin

Koronavirus on edelleen keskuudessamme ja lasten sairastuessa on tärkeää seurata oireita ja olla tarvittaessa yhteydessä Siun soten terveydenhuollon henkilökuntaan.

Vaikea koronavirustauti on harvinainen lapsilla, eikä sen riski ole lisääntynyt terveillä, eikä valtaosalla niistä lapsista ja nuorista, joilla on jokin pitkäaikaissairaus. Vaikean koronavirustaudin riskiryhmään kuuluvat ne lapset, joiden perussairaus muutenkin aiheuttaa suurentuneen riskin vakaville infektioille. Hoitava lääkäri arvioi voiko lapsi, jolla tai jonka perheenjäsenellä on vaikea perussairaus tai joka tarvitsee säännöllistä puolustuskykyä lamaavaa lääkitystä, osallistua lähiopetukseen tai varhaiskasvatukseen.

Koronavirus aiheuttaa hengitystieinfektion, jonka oireita voivat olla mm. yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky.

THL nettisivuilta löytyy lisätietoa:

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/oireet-ja-hoito-koronavirus

Varhaiskasvatukseen ei voi tulla, jos lapsella on sairastumiseen viittaavia oireita.  Jos lapsi sairastuu päivän aikana, oireinen lapsi siirtyy erilliseen tilaan odottamaan vanhempia oman ryhmän kasvattajan kanssa.

Jos lapsi ohjataan koronatestiin, testin tulosta odotetaan kotona tai toimitaan Siun soten antamien ohjeiden mukaisesti. Testituloksen ollessa negatiivinen, lapsi voi tulla varhaiskasvatukseen, kun hän on parantumassa, vaikka oireet eivät olisi kokonaan väistyneet.

Suositus on, että jos lapsen hengitystieoireet pitkittyvät, häntä ei tarvitse testata toistuvasti, kunhan oirekuva pysyy samanlaisena. Varhaiskasvatus ei saa vaatia todistusta negatiivisesta testistä. Siun soten tartuntataudeista vastaava yksikkö antaa epidemiatilanteen perusteella tarkennettuja ohjeita lasten testaamiskäytännöistä.

Katso myös: https://www.siunsote.fi/korona

Alle kouluikäisen lapsen lieviä oireita voi seurata kotona pari päivää ilman testaamista. Lapsen oireet ovat lieviä, jos hän on virkeä ja jaksaa leikkiä, vaikka hänellä olisikin nuhaa, yskää ja kuumetta. Oireisena lapsi ei kuitenkaan voi mennä varhaiskasvatukseen. Jos oireet seurannassa kokonaan väistyvät, ei testiin tarvitse mennä, vaan varhaiskasvatukseen voi palata vähintään yhden oireettoman päivän jälkeen. Jos oireet jatkuvat, olisi hyvä selvittää, johtuvatko ne koronainfektiosta.

Jos lapsella on allerginen nuha, yksittäisiä aivastuksia tai jos hänen nenänsä alkaa vuotaa ulos mennessä mutta oireilu loppuu sisätiloissa, lapsi voi mennä varhaiskasvatukseen, kunhan hänen yleistilansa on muuten normaali eikä infektio-oireita ole.

3. Ryhmäkoot

Ryhmäkokoja ja henkilöstömitoitusta koskeva sääntely on voimassa päiväkodeissa, perhepäivähoidossa ja esiopetuksessa varhaiskasvatusta ja perusopetusta koskevan lainsäädännön mukaisesti.

Toimintamme tapahtuu edelleen pienryhmissä, joka on lasten leikin ja oppimisen kannalta hyvä ratkaisu. Olemme ulkona mahdollisimman paljon, retkeillen, liikkuen ja leikkien lähimaastossa. Ruokailu järjestetään pienryhmissä ryhmän omissa tiloissa ja kouluilla olevissa esiopetusryhmissä ruokasalissa porrastetusti.

Varhaiskasvatuksessa ruoka annostellaan lasten pöytiin tarjoilukulhoissa ja lapset voivat harjoitella ruoan ottamista itse aikuisten ohjatessa ja auttaessa.

4. Hygieniasta huolehditaan

Hyvä käsi- ja yskimishygienia estää kaikkia virustartuntoja. Lapset ovat epidemian aikana oppineet huolehtimaan todella hyvin hygieniasta, pidetään yllä heidän osaamistaan ja kannustetaan toimimaan ohjeiden mukaisesti.

Tutustu ohjeistukseen: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/infektioiden-ehkaisy-ja-torjuntaohjeita/kasienpesu-ja-yskiminen

5. Lasten omat tavarat

Lapselle on tärkeää tuoda omia leluja varhaiskasvatukseen. Oma unikaveri lepohetkellä lisää monella lapsella turvallisuuden tunnetta, joten sellaisen voi ottaa mukaan. Lapset voivat tuoda muitakin leluja mukanaan. Vanhempien on tärkeää sopia lapsen kanssa ennakkoon, miten oman lelun kanssa päivän aikana toimitaan.

Lelun on hyvä olla sellainen, jolla voidaan leikkiä yhdessä ja joka innostaa jatkamaan kotona aloitettua leikkiä. Lelun on myös hyvä kestää pienet kolhut sekä olla sellainen, jonka mahdollinen rikkoutuminen ei aiheuta suurta surua.

6. Hampaiden harjauksen harjoittelu

Varhaiskasvatuksessa lapset voivat harjoitella päivittäin hampaiden harjaamista. Olemme saaneet Siun soten läntisen alueen suun terveydenhuollon osastonhoitajalta tähän luvan.

Siun soten infektiotyöryhmä on käsitellyt asiaa, eikä estettä harjauksen aloittamiselle ole. Lapsille on varattu varhaiskasvatukseen harjat ja tahnat. Kasvattaja ohjaa aina harjaustilannetta ja huolehtii hygieniasta.

Kertakäyttöisiä kasvomaskeja pöydällä pinossa

Lisätietoja:

Yhteystiedot

Tiina Korhonen

Varhaiskasvatuksen johtaja
 040 766 0940
tiina.korhonen@liperi.fi
Varolantie 3, 83100 Liperi

Henkilökuva

Taina Kuivalainen

Päiväkodin johtaja
 050 410 7639
taina.kuivalainen@edu.liperi.fi
Viljatie 1, 80400 Ylämylly

Annina Hirvonen

Päiväkodin johtaja
 040 740 1878
annina.hirvonen@edu.liperi.fi
Koulukuja 1, 83100 Liperi

Sanna Partanen

Päiväkodin johtaja
 040 766 0950
sanna.partanen@edu.liperi.fi
Ylämyllyntie 52, 80400 Ylämylly

Henkilökuva.

Jenni Nissinen

Päiväkodin johtaja
 050 308 6216
jenni.nissinen@edu.liperi.fi
Patteristontie 12 d, 80400 Ylämylly

Henkilökuva.

Katja Penttinen

Palvelusuunnittelija
 0400 428 397
katja.penttinen@liperi.fi
Varolantie 3, 83100 Liperi

SOME painikkeet

 

Sivu arviointi ja palaute