Varhaiskasvatuksen oppaat ja esitteet

Navigation Menu

Varhaiskasvatuksen oppaat ja esitteet sisältö

Varhaiskasvatuksen oppaat ja esitteet

Tutustu täällä oppaisiin ja esitteisiin.

Vasu-kirjanen

Vasu-kirjasta voitte lukea

  • faktoja toiminnan periaatteista
  • olennaiset ja uudet asiat nostoina
  • lapsen pohdintoja ja tunteita kuvaavan tarinan

Esiops- kirjanen

Esiops-kirja on tarkoitettu yhdessä lapsen kanssa tutkittavaksi ja täydennettäväksi esiopetusvuoden aikana.

Teknologia liikuntakasvatuksen tukena

Opas  syntyi Tuula Järvisen ja Johanna Myyryläisen opinäytetyön tuloksena. Siinä tarkastellaan teknologian hyötyjä ja mahdollisuuksia lasten liikuntakasvatuksessa.

 

Asset Publisher

angle-left Lasten ruoka-aineallergioiden ilmoittaminen seuraavaa lukuvuotta varten

Lasten ruoka-aineallergioiden ilmoittaminen seuraavaa lukuvuotta varten

Ensi syksynä alamme noudattaa kansallista allergiaohjelmaa myös Liperissä Ylämyllyn alueella. Jatkossa neuvolan terveydenhoitaja tai lääkäri arvioivat ja varmistavat erityisruokavalion aloittamisen ja ruokavalion jatkamisen tarpeellisuuden kunkin lukuvuoden aikana.

Allergialistat uusitaan syyskuun alkuun mennessä, joten kevään ja kesän aikana keittiölle tarvitaan uudet allergialaput jokaiselta lapselta, jotka tarvitsevat erityisruokavaliota. Jos lukuvuoden aikana lapsesi ruokavalioon tulee muutoksia, ota yhteyttä terveydenhoitajaan tai lääkäriin.

Päiväkodit toimittavat lasten allergialomakkeet suoraan keittiölle, sillä erityisruokavalioita ei valmisteta ilman lomakkeita. Huoltajan ilmoituksella keittiömme valmistavat erityisruokavaliota kaksi viikkoa, jonka aikana keittiölle on toimitettava lasten neuvolan terveydenhoitajan tai lääkärin lomake. Jos ruoka on toistuvasti syömättä kahden viikon ajan, keittiö ei jatka erityisruokavalion valmistamista.

Olemme tiedottaneet kasvunkansioiden kautta varhaiskasvatuksessa olevia perheitä, joten tarkistathan kasvunkansion viestit, mikäli lapsesi tarvitsee erityisruokavaliota allergian takia.

 

Kuva ruokalan salaattibuffet-pöydästä.

Lisätietoja antaa:

SOME painikkeet

 

Sivu arviointi ja palaute