Navigaatiovalikko

Lautakunnat sisältö

Lautakunnat

Lautakunnat tekevät päätöksiä oman palvelualueensa asioista. Liperin kunnassa on viisi lautakuntaa ja yksi jaosto.

Elinympäristölautakunta sisältö

Elinympäristölautakunta

Elinympäristölautakunta vastaa Liperin kunnan maankäytöstä, rakennusvalvonnasta, kunnan kiinteistöistä, kaavateistä, vesihuollosta ja ruokapalveluista. Elinympäristölautakunta huolehtii näiden kokonaisuuksien toiminnan, talouden ja organisaation kehittämisestä. Samalla lautakunta valvoo suunnittelua ja toteutusta ja seuraa tuloksia.

Elinympäristölautakunnassa on yhdeksän varsinaista jäsentä ja heillä jokaisella on henkilökohtainen varajäsen. Lautakunta kokoontuu kerran kuukaudessa.

Elinympäristölautakunnan jäsenet

Elinympäristölautakunnan jäsenet

Elinympäristölautakunnan lupajaos sisältö

Elinympäristölautakunnan lupajaos

Lupajaos toimii kunnan lakisääteisenä rakennusvalvontaviranomaisena ja ympäristönsuojeluviranomaisena. Lisäksi lupajaos hoitaa tielautakunnan ominaisuudessa yksityistielaissa sille säädettyjä velvoitteita. Lupajaos kokoontuu tarvittaessa.
 

Elinympäristölautakunnan lupajaoksen jäsenet

Elinympäristölautakunnan lupajaoksen jäsenet

Hyvinvointilautakunta sisältö

Hyvinvointilautakunta

Hyvinvointilautakunta vastaa Liperin kunnan varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja vapaa-aikapalveluiden järjestämisestä. Lautakunnan keskeisimpänä tehtävänä on edistää liperiläisten hyvinvointia.

Hyvinvointilautakunnassa on yhdeksän varsinaista jäsentä ja heillä jokaisella henkilökohtainen varajäsen. Hyvinvointilautakunta kokoontuu pääsääntöisesti kunkin kuukauden toisena torstaina kello 17. 

Hyvinvointilautakunnan jäsenet

Hyvinvointilautakunnan jäsenet

Maaseutulautakunta sisältö

Maaseutulautakunta

Maaseutulautakunta on Joensuun seudun maaseutupalveluiden yhteislautakunta. Lautakunta vastaa maaseutupalveluiden järjestämisestä jäsenkuntien alueella.
Lautakunnassa on yksi jäsen jokaisesta mukana olevasta kunnasta (Liperi, Joensuu, Juuka, Ilomantsi, Kontiolahti, Outokumpu, Polvijärvi, Lieksa, Tohmajärvi, Nurmes, Kitee ja Rääkkylä). Kaikkiaan lautakunnassa on kaksitoista jäsentä ja heillä jokaisella henkilökohtainen varajäsen.
Lautakunta kokoontuu tarvittaessa.

Maaseutulautakunnan puheenjohtajan nimeää Liperin kunta ja varapuheenjohtajan Joensuun kaupunki.

Maaseutulautakunnan jäsenet

Maaseutulautakunnan jäsenet

Tarkastuslautakunta sisältö

Tarkastuslautakunta

Tarkastuslautakunta vastaa Liperin kunnan hallinnon ja talouden tarkastuksesta ja arvioinnista. Tarkastuslautakunta on kuntalain nojalla lakisääteinen toimielin. Lautakunnassa on kuusi jäsentä ja heillä henkilökohtaiset varajäsenet. Tarkastuslautakunta kokoontuu tarvittaessa.

Tarkastuslautakunnan jäsenet

Tarkastuslautakunnan jäsenet

Keskusvaalilautakunta sisältö

Keskusvaalilautakunta

Keskusvaalilautakunta huolehtii vaalien järjestämisestä Liperissä. Lautakunta kokoontuu tarvittaessa vaalien aikana.

Keskusvaalilautakunnan jäsenet

Keskusvaalilautakunnan jäsenet

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Hyvinvointilautakunnan esityslistalla uudet työtehtävät

Hyvinvointilautakunnan esityslistalla uudet työtehtävät

Hyvinvointilautakunnan 11.4. kokouksen esityslista on nyt nähtävillä. Listalla ovat muun muassa kahden varhaiskasvatuksen lastenhoitajan tehtävän perustaminen sekä perusopetuksen hyvinvointipedagogin tehtävän perustaminen.

Varhaiskasvatuksessa lasten lukumäärä on kasvanut edellisvuoteen verrattuna ja kasvua on tapahtunut etenkin Viinijärvellä. Viinijärven päiväkodissa on ollut alun perin kaksi kahden kasvattajan ryhmää, joista molemmat ovat olleet viime keväästä lähtien kolmen kasvattajan ryhmiä. Lisäksi iltahoidon tarvitsijoita on entistä enemmän. Viinijärvellä päiväkodin lasten määrän kasvu näyttää pysyvältä, joten Viinijärvelle esitetään perustettavaksi kaksi varhaiskasvatuksen lastenhoitajan tehtävää.

Lisäksi Liperin kuntaan esitetään perustettavaksi perusopetuksen hyvinvointipedagogin tehtävä. Opetushallitus on myöntänyt kunnalle 31 000 euron valtion erityisavustuksen vuosille 2019–2020. Avustuksella on tarkoitus käynnistää Tsemppari-toiminta Ylämyllyn alakoulussa. Tsempparina toimiva hyvinvointipedagogi on läsnä koululaisten arjessa ja antaa tukea esimerkiksi tunne-elämän tarpeissa.

Esityslistalla on myös varhaiskasvatuksen kerhotoiminnan lopettaminen ja kerhotoiminnan mahdollinen siirtyminen Liperin seurakunnan järjestettäväksi. Kerhotoiminnan asema ja tarve ovat muuttuneet 1.8.2016 voimaan tulleen varhaiskasvatuslain jälkeen. Kerhotoiminta on muuttunut satunnaisemmaksi ja lasten kannalta nähdään järkevämpänä, että lapset pääsevät tavallisiin päiväkoti- ja perhepäivähoitoryhmiin. Kerhotoiminnan siirtymisestä Liperin seurakunnalle on käyty alustavia keskusteluja.

Lue koko esityslista Dynasty-tietopalvelusta.

Kokouksen jälkeen tarkistettu pöytäkirja on myös luettavissa Dynastysta.

Puinen puheenjohtajan nuija pöydällä.

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute