Uutiset pääkuva

Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Ensimmäinen kunnalliselle varhaiskasvatukselle myönnetty Green Caren LuontoVoima-laatumerkki Liperiin

Ensimmäinen kunnalliselle varhaiskasvatukselle myönnetty Green Caren LuontoVoima-laatumerkki Liperiin

Liperin varhaiskasvatuksen käytäntöjä on kehitetty Green Caren toimintamuotojen mukaisesti lokakuusta 2017 lähtien

Green Care Finland ry on myöntänyt Liperin varhaiskasvatukselle LuontoVoima-laatumerkin ansiokkaasta luontoperustaisesta varhaiskasvatuksesta ja sen aktiivisesta kehittämisestä kunnan päiväkodeissa. Kyseessä on ensimmäinen kunnalliselle varhaiskasvatukselle myönnetty Green Care -laatumerkki. Green Carella tarkoitetaan luontoon ja maaseutuun liittyvää ammatillista, tavoitteellista ja vastuullista toimintaa, jolla edistetään yhteisön hyvinvointia ja elämänlaatua.

Green Care Finland ry on valtakunnallinen hyvinvointi- ja terveyspalveluiden luontoavusteista toimintaa kehittävä yhdistys, joka osallistuu aktiivisesti myös yhteiskunnalliseen keskusteluun. Se myöntää LuontoVoima- ja LuontoHoiva-laatumerkkejä palveluntuottajille, jotka ovat sitoutuneet toimimaan asiakaslähtöisesti ja vastuullisesti sekä noudattamaan ammattialansa ja yhdistyksen eettisiä ohjeita.

Yhdistyksen laatulautakunta katsoi arvioinnissaan, että Liperin varhaiskasvatuksella on hyvät puitteet toteuttaa monipuolista ja laadukasta luontoperustaista varhaiskasvatusta. Liperin varhaiskasvatuksen Green Care -toimintaan sitoutuneisuus ja tahtotila on myös ilmennyt hakemuksessa erityisen kiitettävällä tavalla.

Liperin varhaiskasvatuksen käytäntöjä on kehitetty Green Caren toimintamuotojen mukaisesti lokakuusta 2017 lähtien. Green Caren käytäntöihin kuuluu luonto-, eläin-, puutarha- ja maatila-avusteisuus.  Luontoperustaisella toiminnalla laajennetaan ja rikastutetaan varhaiskasvatuksen oppimisympäristöjä. Jokaisella liperiläisellä päiväkodilla on muun muassa lähiluontopolku, kolmessa yksikössä kesäkanala ja useissa päiväkodeissa esimerkiksi kasvihuone, kasvilavoja ja puutarha. Yhteistyötä tehdään muun muassa Marttojen, paikallisten maatilojen ja puutarhojen kanssa.

Luontoperusteisella toiminnalla tavoitellaan kokonaisvaltaista hyvinvointia päiväkodin arkeen, joten siitä hyötyvät niin lapset kuin kasvattajat.

Lapset tutkivat kukkia pellolla