Blogit pääkuva

Navigaatiovalikko

Blogi sisältö

angle-left

Blogit

Webinaareja ja Teamsseja

Poikkeusolojen päätyttyä on tullut katsottua taaksepäin. Miten työskentely muuttui keväällä?

Poikkeusoloissa löysimme nopeasti uuden tavan kokoustaa, pitää yhteisiä sidosryhmätapaamisia ja koulutustilaisuuksia. Korona toi toimintatapoihimme uusia työskentelymenetelmiä. Hyvä niin!

Työtehtävästä riippuen ja etätyöskentelyn johtamisen osaamisesta riippuen tämän kokemuksen myötä useampi meistä on saattanut joutua miettimään käsityksiään etätyöskentelystä.

Käsityksemme etätyöskentelystä ovat saattaneet olla epäröiviä: miten kodin ja työpaikan raja vedetään silloin, kun työpiste onkin omassa olohuoneessa tai keittiössä?

Toisaalta monille etätyö on tuonut paremmin mahdollisuuksia keskittyä yhteen asiaan kerrallaan ja saada urakat valmiiksi. Varmaa on, että ennakoinnin osuus merkittävä.

Ja sekin on muistettava, että kaikilla aloilla ei tietenkään ole mahdollisuutta tehdä etätöitä, vaikka halua olisi! Etätyömahdollisuus on myös etuoikeus.

Sosiaalinen puoli fyysisen kohtaamisen muodossa on jäänyt omasta työstäni pois, samoin kaikkia ilmeitä, eleitä ja kehon dynamiikkaa ei suuremmissa kokouksissa ole päässyt työkavereilta näkemään ja kohtaamaan.

Oma kokemukseni on ollut, että kokoukset ovat olleet tarkemmin valmisteltuja ja tehokkaita. Päivän päätteeksi on saattanut olla rättipoikki siitä intensiteetistä, joka päiviin on sisältynyt. Eli puolensa ja puolensa tällä koronajaksolla.

Taannoin jäi hyvä mieli paikallisen tason toimintaympäristön Teams-kokouksesta. Kohtasimme MSL:n Sopuli-hankkeen merkeissä kylien toimijoita yhteisessä Teams-kokouksessa. Kuulimme kylien kuulumiset. Pääsin seitsemän kylämme kuulumisista kartalle, mitä missäkin oli meneillään ja löysimme uusia ulottuvuuksia yhteistyöllemme.

Niin vain ikä- ja alueriippumattomasti kokoustimme kuin mikään ei olisi muuttunut. Kilometrejä ja aikaa säästimme kaikki ja samalla pääsimme käsitykseen, mitä kylillä tällä erää tapahtuu ja millaisia liikkeellelähtöjä on lähtökuopissa. Saimme jakaa reaaliaikaisesti ideoitamme toisillemme.

Näissä merkeissä on hyvä laskeutua kesään ja lähestyvään juhannukseen. Yhdessä tehden - uudella tavalla yhdessä tehden!

Hannele Mikkanen

kunnanjohtaja

Lisää kommentteja

Lisää blogeja.

Syksyn taidekuulumisia

Aloitin taidekasvattajana Liperin varhaiskasvatuksessa nyt syksyllä 2019 ja aika on kulunut...

Pitääkö olla huolissaan?

Toimittaja kävi kyselemässä, olemmeko kunnassa huolissamme liperiläisten sinkkumiesten runsaasta...

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute