Blogit pääkuva

Navigaatiovalikko

Blogi sisältö

angle-left

Blogit

Kun rauta on kuuma

Kunnanjohtajan blogi

Vuosi 2018 on alkanut kunnassamme aktiivisesti. Vexven tiloissa on aloittanut yritys nimeltä KKR Steel, joka on erityisesti metallialan yritysten alihankinta- ja kumppaniyritys. KKR Steel on tuonut välikankaalle n. 50-60 työpaikkaa. Ylämyllyn Shellin kupeessa avattiin maaliskuun alussa Burger King, jossa työpaikkoja on avautunut varsinkin nuorille ja nuorille aikuisille. Liikekeskus avaa ovensa kesäkuun alkupuoliskolla. Liikekeskus tuo uusia työpaikkoja mm. kauppa- ja kahvilapalveluissa sekä tilitoimistopalveluissa. Ylämyllyn tien varressa on muutama muukin yritys avannut ovet uusissa tiloissaan - paljon onnea heille kaikille!

Uudelleenjärjestelyt ja lisäpanostukset omaan elinkeinoyhtiöömme Lipertekkiin ovat selkeästi alkaneet poikia uudenlaista tekemistä niin yrityspuolella kuin kehittämistyössämme. Mm. mestari-kisälli koulutus- ja työsopimuksissa on käynnistynyt kolmetoista uutta työpaikkaa eri alojen yrityksissä tämän vuoden alkupuoliskolla. Tälle toiminnalle on meillä Liperissä monipuolista  maaperää yrityksissämme. Josek Oy;n kanssa toteutettiin ”101 yritystä” – kampanja yritysneuvojien jalkautuessa liperiläsiin yrityksiin noin kuukauden aikana. Tavoitteena kampanjalla oli herätellä yritysten palvelutarpeita. Josek Oy:n yritysneuvojatyöskentelyssä on lisätty paikallista yritysneuvontaa; on nimetty oma-neuvojat kuntiin.

Nyt kesäkuussa käynnistyy Ylämyllyn tien peruskorjaus eli varaudutaanpa sietämään erityisliikennejärjestelyjä ja hiekkapölyä. Tämä uudistettava raitti tuo taajamakuvaan uutta ilmettä.

Lisää asukkaita

Myönteiset asiat ruokkivat lisää myönteisiä asioita. Ylämyllyllä käynnistyi huhtikuun lopulla muutaman hiljaiselovuoden jälkeen kerrostalorakentaminen. Uusi kerrostalo valmistuu keväällä 2019. Olemme saaneet lukea paikallislehdestämme, että myös kirkonkylän kerrostalokohde on muutamaa asukasta vaille käynnistymistään.

Uuden omakotialueen avaus Lautasuo-Lehtoranta-alueella Annikinkaarella on poikinut tähän mennessä muutamia tarjouksia. Uusia asuinalueita avattaessa "liikkeellelähdöt" ovat tärkeitä. Ne luovat meille jokaiselle mielikuvan, jolla on aktivoiva vaikutus.

Nuoret – tulevaisuuden tekijöinä

Nuorille aikuisille osa-aikatyö kaupan ja ruokaravintolapalveluiden parissa on houkutteleva vaihtoehto opiskelun ohessa. Opiskelusta ja työn tekemisestä onkin tullut arkea tänä päivänä ja siihen liittyy myös itsenäinen asuminen omassa huoneistossa, ei enää tänä päivänä soluasunnossa. Vuokra-asunnoistamme on tekeillä teknisen isännöitsijän toimesta perusteellisempi inventaario, millaisia peruskorjaus-, purku- tai uudistamistarpeita asuinhuoneistoissamme on. Nuoret ja nuoret aikuiset onkin yksi kuntamme kohderyhmistä, johon haluamme panostaa. Ovathan nuoret meidän kaikkien tulevaisuuden tekijöitä! Nuorten alle 25- työllisyysasteessa oli tapahtunut korjausta vuoden takaiseen tilanteeseen.

Ylämyllyn uudesta yläkoulusta ja Liperin alakoulusta on talvikuukausien aikana olleet valmistelussa hankesuunnitelmat. Tärkeää on saada pysymään hankkeet taloutemme näkökulmasta raamissa. Haluamme molempiin kohteisiin rakentaa nykyaikaiset ja terveelliset oppimisympäristöt ja työpaikat lapsille, nuorille ja aikuisille.

Lämpimin kesäterveisin
Hannele Mikkanen
kunnanjohtaja

Lisää kommentteja

Lisää blogeja.

Kesälomalaisen ajatuksia mökkeilystä

Tiedotusvälineissä puhutaan siitä, että mökkeily vähenee ja että nuoret olisivat vetäytymässä...

Uutisen lisäys (ylläpito)

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute