Blogit pääkuva

Navigaatiovalikko

Blogi sisältö

angle-left

Blogit

Kohti uusia haasteita

Esimiestyössä olen pitänyt tärkeänä, että työntekijöilläni on mahdollisuus toteuttaa omia vahvuuksia ja kehittää osaamistaan. Monesti valintojen kynnyksellä olen kannustanut olemaan rohkea ja tarttumaan uusiin haasteisiin ennakkoluulottomasti – helpommin sanottu kuin tehty.

Vuoden vaihteessa minulle tarjoutui hieno mahdollisuus vaihtaa työtehtäviä ja siirtyä eri työnantajan palvelukseen. Päätin seurata ohjenuoraani ja tarttua tilaisuuteen. Valinta ei ollut helppo.

Liperin kunta ja varsinkin oma esimieheni Sirkka Korhonen on tarjonnut minulle hienoja mahdollisuuksia kehittyä ja kasvaa työni mukana. Tämä ei ole itsestään selvää. Viisi vuotta on täynnä hienoja kokemuksia ja kansallisestikin merkittävää kehittämistä. Tätä emme taida ihan täysin edes tiedostaa.

Alkuluokkatoiminta, digireput, Teknologiaa ekosti-hanke, hyvinvointipedagogit, Valtiovarainministeriön myöntämä suunnannäyttäjä-palkinto, kohtaamispaikka, viisivuotiaiden maksuton varhaiskasvatus, kielirikasteinen pedagogiikka.. vain muutamia mainitakseni. Ilman tiimityötä olisimme tuskin saavuttaneet mitään näistä.

Vaikka usein virheellisesti tulkitaan, kehittäminen ei ole irrallinen osa arkista puurtamista. Kaikella työllä on tarkoitus nostaa varhaiskasvatuksen laatua ja tuoda lisää hyvinvointia Liperiläisten lasten ja perheiden elämään. Toisaalta myös rikastaa ja luoda mahdollisuuksia toteuttaa työtä uudella tavalla.

Ne kaikista tärkeimmät saavutukset tapahtuvat kuitenkin lasten ja kasvattajien välisessä vuorovaikutuksessa. Halaukset, hyväksyvät katseet, lämpimät sanat, oppimisen riemu, leikinmaailmaan uppoaminen ovat arjen taikaa, joka ei tapahdu itsestään, vaan ne ovat tietoisen laadukkaan pedagogiikan tulosta. Mielestäni varhaiskasvatuksen tärkein tehtävä on luoda yhteenkuuluvuutta. Jokaisella lapsella tulee olla tunne siitä, että on hyväksytty, ainutlaatuinen ja korvaamaton osa ryhmää. Pitäkäämme huoli siitä!

Ennen kapulan siirtämistä osaaviin käsiin haluan haastaa teidät kaikki pysähtymään ja katselemaan ympärillenne. Olette osa poikkeuksellisen hienoa työyhteisöä, jossa on tilaa luovuudelle, erilaisuudelle ja uusille toimintatavoille. Arvostakaa ja ottakaa siitä kaikki irti, minäkin otin.

Lämmin kiitos yhteisistä vuosista

Thomas

Lisää kommentteja

MK
Mira Karjalainen 5 Vuodet sitten

Kiitokset Thomasille kuluneista vuosista, jotka ovat pitäneet sisällään hyvää ja rakentavaa yhteistyötä pienten ja vähän isompienkin parhaaksi.

00
PK
Piritta Kärki 5 Vuodet sitten

Kiitokset yhteistyöstä vk-asiakkaana ja myös työstä koko kunnan varhaiskasvatuksen kehittämiseksi. Pidä lempeä ja asiakaslähtöinen palveluasenne edelleen. Kanssasi oli ilo toimia myös luottamushenkilönä. Todella harmi kun "menetämme" sinut toiselle organisaatiolle.

00
LK
Liperin kunta 5 Vuodet sitten

Kiitos hienoista kommenteista!

00

Lisää blogeja.

Tapahtumilla voi tehdä kuntia ja seutua näkyväksi vaikka koko maailmalle

Liperissä järjestettiin viime kesänä kansainvälinen 90- ja 110-kiloisten voimamiesten...

Viestinnän kielikylvyssä

Juuri, kun luulee olevansa viestinnän kanavilla monessa mukana, huomaa opiskelevansa taas...

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute