Blogit pääkuva

Navigaatiovalikko

Blogi sisältö

angle-left

Blogit

Älä jää yksin työttömyyden kanssa – yhteistyössä on ytyä!

YTYÄ! -yhteistyöllä tuloksiin -hankkeessa on työskennelty reilut kaksi vuotta työllisyyden edistämiseksi Liperissä, Outokummussa, Polvijärvellä ja Kontiolahdella. Neljän hankekunnan työhönvalmennukseen on osallistunut kahden ensimmäisen toimintavuoden aikana 495 henkilöä, joista 225 on päättänyt valmennuksen. Heistä 60 % on työllistynyt tai aloittanut koulutuksen.

Työhönvalmennuksessa sovitaan yhteisistä tavoitteista

Mitä työhönvalmennus on? Valmennuksessa pyritään siihen, että asiakkaalle löytyy työ- tai koulutuspaikka tai tarvittaessa jokin muu hänen elämäntilanteeseensa sopiva palvelu. Kartoitamme yhdessä asiakkaan kanssa erilaisia mahdollisuuksia, sovimme yhteisen työskentelyn tavoitteista ja laadimme toteutussuunnitelman.

Valmennuksessa tehdään muun muassa työnhaun asiakirjoja, tunnistetaan vahvuuksia, käydään läpi yritysrekistereitä, etsitään piilotyöpaikkoja, otetaan yhteyttä yrityksiin ja selvitetään opiskeluvaihtoehtoja. Usein tavoitteisiin pääseminen edellyttää osaamisen kehittämistä ja tukea muuttuvassa elämäntilanteessa.

Hankerahoituksella olemme hankkineet asiakkaillemme mm. työllistymistä edistäviä ammatillisia lyhytkoulutuksia, bussikortteja työhön/koulutukseen kulkemisen aloittamisen tueksi, työvaatteita ja tulkkipalveluja.

Toinen asiakaskohderyhmämme ovat paikalliset yritykset. YTYÄ!:n yritysverkostoissa on mukana noin 150 työnantajaa. Kontaktoimme yrityksiä, tiedotamme yrittäjiä työllistämisen tukipalveluista ja avustamme rekrytoinneissa. Yhteistyössä yritysten ja oppilaitosten kanssa olemme toteuttaneet mm. työvoimakoulutuksia työvoimapula-aloille varhaiskasvatukseen sekä muovi- ja metalliteollisuuteen.

Vuoden 2021 Mitä kuuluu? -yrityskampanjassa hankekuntien alueilla tavoitettiin yli 500 yritystä; kampanja toteutetaan uudelleen tänä keväänä.

Myös verkostotyö on tärkeää. Toimimme tiiviissä yhteistyössä elinkeinoyhtiöiden Lipertekin ja Business Joensuun sekä kuntien työllisyyspalvelujen, TE-palvelujen, Siun soten, ELY:n, Kelan, oppilaitosten ja järjestösektorin kanssa.

Työllistymistarinoita on yhtä monia kuin ihmisiä!

Toisinaan työpaikka löytyy yhdellä puhelinsoitolla. Toisinaan polut ovat pitkiä ja monivaiheisia. Ja kaikkea siltä ja väliltä. Tie takaisin työmarkkinoille voi kulkea esimerkiksi työvoimakoulutuksen, työkokeilun, oppisopimuksen tai palkkatuetun työn kautta. Yritysten rinnalla työmahdollisuuksia löytyy yhdistyksistä ja kunnasta.

Kun kaipaat ohjausta työ- tai koulutusasioissa, ota rohkeasti yhteyttä. Ovemme ovat avoimia kaikille hankekuntien asukkaille. Tervetuloa tutustumaan!

Yhteistyöterveisin

YTYÄ! -hanketiimi

Ps. Mikä on auttanut sinua työllistymisessä tai mikä voisi auttaa? Kehitämme palvelujamme ja tässä tarvitsemme sinun apuasi. Kerro meille ideasi ja ajatuksesi: duunitalo@liperi.fi

Lisää kommentteja

Lisää blogeja.

Pitääkö olla huolissaan?

Toimittaja kävi kyselemässä, olemmeko kunnassa huolissamme liperiläisten sinkkumiesten runsaasta...

Olipa kerran kunta, jonka tulot vuonna 2021 olivat tuhat euroa

Kunnan tulot Tuloista merkittävin määrä, 504 euroa tuli verotuloista; kunnallisverot 450...

Uutisen lisäys (ylläpito)

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute