Uutiset pääkuva

Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Visit Liperi -matkailusivusto on julkaistu, Kirkkolahden tapahtumakesässä uusia avauksia

Visit Liperi -matkailusivusto on julkaistu, Kirkkolahden tapahtumakesässä uusia avauksia

Uusi matkailusivusto ja vasta perustettu Liperin matkailuyhdistys ry kokoavat alueen matkailutoimijat yhteen.

Liperin matkailun edistäminen on ottanut isoja harppauksia vuoden 2021 lopulla ja 2022 alussa. Uusi matkailusivusto Visit Liperi kokoaa jatkossa matkailualan toimijat ja palvelut yhteen. Sivustoa kehitetään vuoden 2022 aikana ja sen sisällöstä vastaa vuoden 2022 ajan Liperin kunta ja Kirkkolahti-hanke. Sivuston osoite on www.visitliperi.fi.

Liperiin on perustettu vuoden 2022 alussa Liperin matkailuyhdistys ry, jonka tavoitteena on koota alueen matkailutoimijat yhteen ja parantaa Liperin tunnettuutta matkailukohteena. Liperin matkailuyhdistys tulee jatkossa kehittämään Visit Liperi -sivustoa yhdessä kunnan kanssa.

Kirkkolahden kesässä koko perheen tapahtumia

Tulevan kesän 2022 aikana Liperin Kirkkolahdella järjestetään runsaasti tapahtumia ja Kirkkolahden kehittämishankkeessa seuraava askel on veneilijöiden polttoainejakelun perustaminen. Selvitykset polttoainejakelun aikatauluista ja toteuttamisesta ovat parhaillaan käynnissä. Tavoitteena on, että jakelu saataisiin toimintaan vielä tämän kesän aikana.

Kirkkolahden tapahtumakesän avaa 18.6. Strongman ja Strongwoman Challenge, joka tuo Kirkkolahdelle kansainvälisiä kilpailijoita mittelemään vahvimman miehen ja naisen tittelistä. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

- Tapahtuman kesto on noin kolme tuntia. Kilpailu myös televisioidaan, kilpailun järjestäjä Ilkka Kinnunen kertoo.

- Mukana ovat myös maakunnan omat edustajat eli Mika Törrö ja Salla Romo. Kaiken kaikkiaan kilpailijoita on kuusitoista, Kinnunen lisää.

Heinäkuussa Kirkkolahdella ja Myllymiljöössä pidetään teemallisia toritapahtumia. Heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna on harrasteajoneuvotapahtuma, 23.7. vuorossa on Truck Meeting raskaan kaluston ystäville ja heinäkuun viimeisenä viikonloppuna sukelletaan perinteisiin Hakoja, tonkkia ja veteraanikoneita -tapahtumassa. Myllymiljöön tapahtumien järjestäjänä on Liperin elämystapahtumat ry.

Kirkkolahdelle saadaan myös paljon toivottuja vuokravälineitä vesillä liikkumiseen, kun outokumpulainen Melontakaverit järjestää melontakursseja sekä vuokraa kanootteja, kajakkeja ja SUP-lautoja. Välinevuokraukseen sisältyvät tarvittavat turvallisuusvälineet, kuten kelluntaliivit.

- Kaluston vuokraus tapahtuu Rantamakasiinin kautta silloin, kun emme ole itse paikalla. Tulossa on myös kaksi melonnan peruskurssia, Melontakavereiden yrittäjä Kaisa Vallius vinkkaa.

Kahden koronavuoden jälkeen tapahtumia on ympäri Liperiä huomattava määrä, mikä näkyi myös viime vuoden lopulla kuntaan tulleiden näkyvyys- ja yhteistyöavustushakemuksien määrässä.

Ilmakuva Kirkkolahden alueelta.

Lisätietoja antaa