Uutiset pääkuva

Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Viinijärven koulukeskuksen väistötilat siirtyvät Liperistä

Viinijärven koulukeskuksen väistötilat siirtyvät Liperistä

Siirrettävien väistötilojen on määrä valmistua Viinijärvelle maaliskuussa 2023.

Viinijärven koulun sisäilmatyöryhmä kokoontui maanantaina 10.10. tilannekatsaukseen. Koulun väistötilojen toimittajaksi on valittu Adapteo.

Toimittaja on sama kuin Liperin koulukeskuksen siirtokouluissa, joten Liperistä vapautuvat tilat puretaan ja siirretään Viinijärvelle, ja niihin tehdään Viinijärven koulun toiminnalle tarvittavat muutokset.

Väistötilojen pohjatyöt kilpailutetaan erikseen ja kilpailutus on parhaillaan käynnissä. Siirrettävien väistötilojen on määrä valmistua Viinijärvelle maaliskuussa 2023. Väistötilojen valmistuttua Viinijärven koulun kaksikerroksisen osan ylä- ja alakerta poistetaan käytöstä ja toiminnot siirtyvät siirtotiloihin.

Viinijärven koulun uudisrakennusosan suunnittelussa on meneillään hankesuunnitteluvaihe, jonka on tarkoitus valmistua lokakuun loppuun mennessä. Tämän jälkeen asia etenee poliittiseen käsittelyyn.

Koulun liikuntasali, ruokala, keittiö ja teknisen käsityön tilat ovat käytössä vuoden 2023 loppuun saakka. Kirjastolle etsitään väistötilaa jo mahdollisesti kesän 2023 aikana.

Siirtokoulun sijoittaminen edellyttää muun muassa puunkaatoja Viinijärven koulun piha-alueelta. Näistä töistä tiedotetaan tarkemmin lähempänä siirtokoulun rakentumista.

Viinijärven koulun sisäilmatyöryhmä kokoontuu seuraavan kerran 7.12.2022.

Viinijärven koulu ulkoa kuvattuna.

Lisätietoa