Uutiset pääkuva

Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Viinijärveläisnuori mukana Joensuun kaupunginteatterin tuotannossa

Viinijärveläisnuori mukana Joensuun kaupunginteatterin tuotannossa

Mukana on nuoria niin eri puolilta Pohjois-Karjalaa kuin eri puolilta maailmaa. Pienen merenneidon ensi-ilta on Joensuun kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä 8.2.2020.

Monikulttuurinen nuorten teatteriryhmä työstää nuorille suunnattua ”Pieni merenneito”-esitystä tänä talvena Joensuun kaupunginteatterissa.

Tarina perustuu Hans Christian Andersenin alkuperäissatuun. Esitystä kuljettaa nuorten ja muusikko Azra Topcun soittama musiikki. Nuorten kädenjälki todella näkyy esityksessä, sillä he ovat itse muun muassa valinneet esityksessä soitettavan musiikin. Esityksen ohjaa yhteisötaiteilija Merja Pennanen.

Mukana on nuoria niin eri puolilta Pohjois-Karjalaa kuin eri puolilta maailmaa. Osa nuorista matkustaa harjoituksiin Joensuun kaupunginteatteriin Lieksasta ja Tohmajärveltä saakka. Mukana on myös Lähi-idästä kotoisin olevia nuoria. Mukana on myös Viinijärveltä kotoisin oleva nuori.

Pienen merenneidon ensi-ilta on Joensuun kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä 8.2.2020. Esityksiä on Joensuun kaupunginteatterissa neljä, ja lisäksi esitys nähdään kiertueella Pohjois-Karjalassa. Esitykset ovat tällä hetkellä loppuunvarattuja, ja myös kaikki kiertueajat varattiin nopeasti. Kiertuepaikkakunnat ovat Joensuu, Heinävaara, Kontiolahti, Tohmajärvi ja Lieksa.

Teatteriryhmä on osa Polkuja teatteriin -hankkeen toimintaa. Hanketta luotsaavat yhteisötaiteilijat Merja Pennanen ja Sanna Kärkkäinen. Opetushallituksen rahoittama hanke toteutetaan vuosina 2018­–2020.

Alla olevassa kuvassa teatteriryhmän nuoret sekä ohjaaja Merja Pennanen (alhaalla vasemmalla) ja muusikko Azra Topcu (ylhäällä kolmas vasemmalta). Kuvasta puuttuu Sonja Lukkarinen. Kuvaaja: Heini Myller.

Nuorten monikulttuurisen teatteriryhmän jäseniä, ohjaaja ja muusikko.

Liperin logo harmaalla pohjalla