Uutiset pääkuva

Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Vesijohtoverkoston paineenlasku johtui sähkökatkoista

Vesijohtoverkoston paineenlasku johtui sähkökatkoista

Sähköverkon häiriöiden takia Liperin kirkonkylällä ja ilmeisesti laajemmallakin alueella on ollut 3.10. illalla sähkökatkoja. Katkot aiheuttivat myös vesijohtoverkoston paineen laskua ja paikoin veden tulo loppui kokonaan.

Kirkonkylän vesitorni ei ole tällä hetkellä käytössä saneerauksen takia. Saneerauksen aikana verkoston painetta pidetään yllä vedenottamon pumpuilla. Kun sähkön tulo loppuu, pysähtyy myös verkostopumppu ja muu toiminta vedenottamolla ja paine verkostossa alkaa laskea käytön myötä, kuten tapahtui illalla 3. lokakuuta.

Vedenottamolla on koko saneerauksen ajan varalla varavoimakone. Päivystäjällä menee kuitenkin jonkin aikaa paikalle menoon ja siihen, että hän saa vaihdettua käytön varavoiman puolelle ja koneen käyntiin. Tätä työtä tehdessään päivystäjä ei valitettavasti ehdi vastaamaan läheskään kaikkien soittajien puheluihin, vaan joutuu keskittymään ongelman poistamiseen ja tilanteen korjaamiseen. Pahoittelemme vesilaitoksen puolesta jakelun häiriöitä!

Vesitornin saneeraus jatkuu joulukuun puolelle, eli joudumme olemaan syksyn varuillaan ja seuraamaan myös sääennusteita. Jos ennuste lupaa tuulta ja myrskyä ja sähkökatkojen mahdollisuus on olemassa, varaudumme tulevaan ottamalla varavoimakoneen valmiiksi käyttöön huonon kelin ajaksi.

Paikallisen sähköyhtiön verkossa tapahtuvien muiden häiriöiden varalle emme pysty valitettavasti varautumaan etukäteen, joten vastaavanlaisia veden toimittamisen häiriöitä voi tapahtua myös jatkossa aina siihen saakka, kunnes torni on taas normaalikäytössä. Syksyllä myös lintujen muutto aiheuttaa sähköyhtiöllekin omat haasteensa.

Jatkossa kannattaa tarkastaa paikallisen sähköyhtiön sivuilta tiedotteita sähkökatkoista ja -häiriöistä.

Kunnan vesilaitoksen yksi kehittämistavoite ensi vuodelle on häiriötiedottamisen parantaminen ja yksinkertaistaminen.

Kunnan kiinteistöjen ja vesihuollon vikailmoitusnumero on 0400 575 447. Se löytyy myös Vesihuollon pääsivulta.

 

Kuvassa käsi, joka ottaa hanasta vettä pulloon.