Uutiset pääkuva

Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Varhaiskasvatuksen tukitiimi esittäytyy

Varhaiskasvatuksen tukitiimi esittäytyy

Varhaiskasvatuksen tukitiimi tutuksi! Päivitämme tähän tukitiimin eli varhaiskasvatuksen erityisopettajien ja hyvinvointipedagogien esittelyjä viikolla 51.

Lisätietoa varhaiskasvatuksen tukitiimin toiminnasta löydät sivulta www.liperi.fi/erityisopettajat-ja-hyvinvointipedagogi.  

Hannele Solaranta

Hei! Työskentelen varhaiskasvatuksen erityisopettajana Jyrin yksikössä sekä Taikametsän ja Puolivälin päiväkotien esiopetusryhmissä.

Hannele Solaranta punaisessa neuleessa

Tehtäviini kuuluvat muun muassa puheopetus sekä tehostettua/erityistä tukea saavien lasten pedagogisista ja oppilashuollollisista asiakirjoista huolehtiminen.

Pyrin tukemaan lasten kasvua, ryhmässä toimimista ja oppimista suunnittelemalla sopivia tukimuotoja ja ratkaisuja yhteistyössä varhaiskasvatuksen opettajien ja huoltajien kanssa.

Heini Lukkarinen

Moikka vaan! Hyvinvointipedagogina ja neuropsykiatrisena valmentajana työskennellessä päiväni koostuu hyvin erilaisista toimintamalleista ja kohtaamisista.

Olen mukana suunnittelemassa ja arvioimassa ryhmiin erilaisia tuen malleja sekä lisäämässä ryhmän kasvattajien osaamista toimia erilaisissa tilanteissa.

Aikuisen ja lapsen jalkaterät vierekkäin, taustalla muovinen liukumäki

Ajattelen olevani myös eri näkökulmien avaaja arjen tilanteissa. Toimin lasten kanssa ryhmissä kasvattajien tukena ja tuon vinkkejä tai toimintaohjeita arkeen. Olen mukana kutsuttuna vasukeskusteluissa sekä muissa yhteistyöpalavereissa.

Te vanhemmat voitte olla rohkeasti yhteydessä meidän tukitiimiimme!

Elina Lehkonen

Hei! Toimin Liperin kunnassa varhaiskasvatuksen erityisopettajana. Minun työnkuvani linkittyy vahvasti lasten ja kasvattajien arkeen, ja olen mukana tukemassa lasten kasvua ja kehitystä paikan päällä ryhmissä.

Erityisosaamiseni kohdistetaan aina pääsääntöisesti koko ryhmään ja sen toimintaan. Vahvuuksiani ovat vuorovaikutus ja positiivinen pedagogiikka, joiden avulla korostetaan lapsen omia vahvuuksia.

Elina Lehkonen leikkimässä kolmen lapsen kanssa lattialla

Lapsen vahvuudet ja kiinnostuksen kohteet ovatkin keskiössä, kun harjoitellaan ja opetellaan asioita, sekä tutkitaan maailmaa. Jokainen lapsi kehittyy omaan tahtiinsa ja tarvitsee tukea oman elämänsä isoissa ja pienissä haasteissa.

Olenkin matalan kynnyksen tuki ja toimin ryhmien kanssa yhteistyössä jo silloinkin, kun vahvistetaan hyväksi havaittuja toimintamalleja, kuten pienryhmätoimintaa ja aitoa lapsen kohtaamista. Minulla on seitsemän vuoden kokemus lastentarhanopettajana toimimisesta ja pyrinkin hyödyntämään sitä kokemuspohjaa, kun autan toisia kasvattajia heidän työssään.

Lasten kanssa toimiessa sitä itsekin on aidoimmillaan ja nautin siitä, kun heidän maailmansa avautuu aina vähän lisää ja saan olla se mahdollistaja, joka on tekemässä lasten arjesta mahdollisimman hyvää.

Saija Taulio

Hei kaikille! Olen aloittanut Liperin varhaiskasvatuksen hyvinvointipedagogin tehtävissä lokakuussa 2020. Aiemmin olen työskennellyt lasten sairaanhoitajana lähinnä lasten neurologiassa. Lisäksi olen kouluttautunut kuvataideterapeutiksi/sosionomiksi. Opiskelen työn ohessa myös nepsy-valmentajaksi.

Haluan käyttää työssäni lasten kanssa mahdollisimman paljon luovia menetelmiä kehittämään lapsen kokonaisvaltaista kasvua ja kehitystä lapsen omien taitojen ja voimavarojen mukaan.

Saija Taulio päiväkodin pihalla, neljä lasta leikkimässä hänen ympärillään

Taiteen terapeuttiset mahdollisuudet avaavat lapselle ovet luontaiseen maailman tutkimiseen, itsensä ilmaisemiseen ja sosiaaliseen kanssakäymiseen.

Lapsien seurassa ei voi unohtaa, että kaikki on ihmettä ympärillämme. Siihen tarvitaan läsnäoloa ja sensitiivistä vuorovaikutusta.

Luovuus on henkinen voimavara meille jokaiselle. Lumoutukaamme lapsesta - lempeydellä on salaiset siivet!

Kati Mäkisalo

Hei, olen Kati ja työskentelen Liperin varhaiskasvatuksen perheohjaajana/perhetyöntekijänä. Työpaikkani sijaitsee Ylämyllyn monitoimitalolla, Liperin perheiden kohtaamispaikka Kodassa.

Kota on kaikille perheille avoin paikka, josta löytyy juttu- ja leikkiseuraa ja vertaistukea!

Kati Mäkisalo leikkimässä lapsen kanssa liikuntasalissa

Kodassa toimii myös lapsiperheiden tukipalveluita, kuten järjestöjä, varhaisentuen perhetyö, varhaiskasvatus ja seurakunta. Lisäksi ajoittain on ollut ammattilaisten vierailuja ja tapahtumia.

Perheohjaajan palvelu on matalankynnyksen palvelua. Se on luottamuksellista ja maksutonta.

Työssäni käyn perheiden kanssa keskusteluja vanhemmuudesta ja arjen sujumisesta ja teen tarvittaessa myös kotikäyntejä. Ota yhteyttä ja tervetuloa tutustumaan Kodan toimintaan!

Monen ihmisen kädet pitelemässä multapaakkua, josta kasvaa taimi

Ota yhteyttä: