Navigaatiovalikko

Työntekijät

angle-left Työllisyyspalveluiden työntekijä tarina

Oma paikka löytyi keittiöstä

Anja Ignatius sai Liperin kunnan työllisyyspalveluista tukea työelämään palaamiseen.

Liperiläinen Anja Ignatius huokuu hyvää tuulta työpaikallaan Vaivion kurssikeskuksen keittiössä. Edessä on työntäyteinen kesä kokkina, sillä pian alkaa rippileirisesonki.

– Työkaverit ja pomo ovat ihan huippuja tyyppejä. He ovat huumorintajuisia ja samalla aaltopituudella kanssani. Aina on mukava tulla töihin, ja se on ehdottoman tärkeää, Ignatius juttelee.

Ignatius löysi työpaikan Vaivion kurssikeskuksesta kevättalvella. Aluksi työnantaja sai työllistämisen tueksi palkkatukea. Paperitöissä apuna oli Liperin kunnan työllisyyspalvelujen työllisyyskoordinaattori Minna Ikonen.

– Minna kävi täyttämässä työnantajan kanssa palkkatukipaperit. Se helpotti sekä omaa että työnantajan hommaa, Ignatius kiittelee.

Pehmeä lasku työelämään

Ignatius on yksi heistä, jotka ovat saaneet apua työllistymiseen Liperin kunnan työllisyyspalveluista.

Ignatiuksella on pitkä työtausta ravintola-alalla aina valmistumisvuodestaan 1978 saakka muun muassa ruokaravintolayrittäjänä.

– Tykkään tehdä ruokaa, ja on ihanaa, kun ihmiset tykkäävät tekemästäni ruuasta. Ihmisten kanssa työskentely ja asiakaspalvelu on minun juttuni.

Sairastuminen teki tauon työvuosiin. Kun oli aika palata työelämään, Ignatius tunsi, että ammatti-ihmisen tuki voisi olla hyödyksi. Työllisyyspalvelujen kautta hän pääsi kuntouttavaan työtoimintaan auttamaan Liperin terveyskeskuksen muutossa uusiin tiloihin.

– Kuntouttavan työtoiminnan kautta pääsee pehmeästi takaisin työelämään, kun on ollut pidempään työttömänä.

Vinkkejä ja tukea työllistymiseen

Puolen vuoden mittaisen työtoimintajakson jälkeen työllisyyspalvelujen Minna Ikonen vinkkasi, että terveyskeskuksen uudessa kahvilassa voisi olla paikka osaavalle kokille. Ignatius saikin työpaikan.

– Työllisyyspalveluista saa vinkkejä työpaikoista ja apua työnhakutaitojen kehittämiseen. Jos on ollut pidempään työttömänä, niin työelämästä kiinni saaminen voi olla vaikeaa eikä oikein tiedä, mitä tehdä. Silloin kannattaa olla yhteydessä työllisyyspalveluihin. Voin suositella työllisyyspalveluita ihan kaikille, Ignatius toteaa.

Kun työsopimus kahvilassa päättyi kahden vuoden kuluttua, Ignatius bongasi työpaikkailmoituksen, jossa etsittiin kokkia Vaivion kurssikeskukseen. Yhteydenpito yksilövalmentajan kanssa on jatkunut myös töissä ollessa.

– Minnan kanssa olen ollut tekemisissä usein. Kun töitä löytyi, ilmoitin siitä Minnalle, ja hän ehdotti heti, että hän voi hoitaa palkkatukiasiat kuntoon työnantajan kanssa. Ja kun tänä keväänä sain tiedon, että saan jatkaa töitä Vaiviossa kesän yli, niin laitoin heti Minnalle viestiä, Ignatius kertoo hymyillen.

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute