Uutiset pääkuva

Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Pohjois-Karjalan maakuntapäivän rahoitushaku on avoinna

Pohjois-Karjalan maakuntapäivän rahoitushaku on avoinna

Pohjois-Karjalan maakuntaliiton tulevaisuusrahastosta myönnetään 50 000 euroa maakuntapäivän tapahtumien tukemiseen. Yksittäisen tapahtuman tuki voi olla 500–2000 euroa. Maakuntaliitto pyrkii tekemään rahoituspäätökset toukokuun alkupuolella.

Elokuun viimeisenä lauantaina juhlitaan kolmannen kerran ympäri Pohjois-Karjalaa. Kaiken ikäisille tarkoitettuja tapahtumia on pitkin viikkoa ja niihin ovat tervetulleita niin maakunnan asukkaat kuin vieraatkin.

Rahoitushakemukset 17.4.2020 mennessä

Pohjois-Karjalan maakuntaliiton tulevaisuusrahastosta myönnetään 50 000 euroa maakuntapäivän tapahtumien tukemiseen. Yksittäisen tapahtuman tuki voi olla 500–2000 €. Tuen hakuaika on 17.2–17.4.2020. Tuettujen tapahtumien on oltava pääsymaksuttomia. Rahoituspäätökset pyritään tekemään toukokuun alkupuolella.

Maakuntapäivän yhteismarkkinointiin voi osallistua vaikka tapahtumalle ei ole maakuntaliiton rahoitusta. Maakuntapäivään sisällytettävät tapahtumat hyväksyy maakuntaliitto. Kaikille maakuntapäivään hyväksyttäville tapahtumille pätevät samat kriteerit, eli:

  • Tapahtuma on avoin kaikille. 
  • Tapahtuma toteuttaa osaltaan maakuntapäivän henkeä, jossa korostuu iloinen yhdessäolo.
  • Tapahtuma käyttää markkinoinnissaan ja toteutuksessaan maakuntapäivän visuaalista ilmettä niissä toimenpiteissä, jotka kohdistuvat maakuntapäivään.
  • Tapahtumista pääosa huipentuu lauantaina 29.8.2020 Pohjois-Karjalan alueella.

Ensimmäinen yhteinen infotapaaminen tapahtumien järjestämisestä ja yhteismarkkinoinnista järjestetään toukokuun alkupuolella.

Painopisteenä lapset ja nuoret muita unohtamatta

Vaikka maakuntapäivä onkin tarkoitettu kaikenikäisille, on tänä vuonna erityiskohteena lapset ja nuoret. Maakuntapäivän tulisi antaa kaikille lämmin kokemus ja positiivinen muisto. Nuorille tullaan myöhemmin julkaisemaan kilpailu, jonka muoto ja kohde ilmoitetaan myöhemmin.

Maakuntapäivän aikana jaetaan viimevuotiseen tapaan ”Yksinäisyyttä vähentävä teko” -palkinto ja Maakuntapäivän tunnustuspalkinto.

Maakuntapäivä syntyy yhteistyönä

Maakuntapäivän tapahtumat voidaan tehdä yhteistyössä alueen järjestöjen, koulujen, seurakunnan, pelastuslaitoksen tai kunnan kanssa. Yhteistyöllä saadaan vaikuttavampi tapahtuma!

Kaksi lasta leikkimässä puussa kesäisenä päivänä.

Lisätietoja ja apua suunnitteluun: