Uutiset pääkuva

Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Pohjois-Karjalan koronavirustilanne on rauhoittunut

Pohjois-Karjalan koronavirustilanne on rauhoittunut

Siun sote tiedotti 15.4.2021, että koko maakunnassa koronavirustilanne on rauhoittunut. Maakunnassa on palattu koronavirusepidemian perustasolle.

Koronavirustilanne Pohjois-Karjalassa on rauhoittunut ja tartuntamäärät ovat selvästi vähentyneet.

Alueellinen koronavirusepidemian tilannekuvatyöryhmä totesi 15.4.2021 kokouksessaan, että maakunnassa on palattu epidemian perustasolle.

– Pääsiäinen ei onneksi ole näkynyt tartunnoissa ja tilanne on menossa parempaan suuntaan myös valtakunnallisesti. Varovaisen luottavaisia olemme siihen, että suotuisa kehitys myös jatkuu, toteaa tilannekuvatyöryhmän puheenjohtajana toimiva Sirpa Kaipiainen Siun sotesta.

– Pohjoiskarjalaiset ovat toimineet koko ajan hyvin vastuullisesti ja luotan siihen, että meillä vielä kestävyyttä riittää. Pidetään edelleen mielessä maskien käyttö, turvavälit, käsihygienia ja lähikontaktien välttäminen, Kaipiainen muistuttaa.

Alueelliset suositukset ja rajoitukset pidetään toistaiseksi ennallaan.

Tilannekuvatyöryhmä seuraa tässä valtioneuvoston sekä sosiaali- ja terveysministeriön ohjeistuksia siitä, että rajoitustoimenpiteiden purkamisessa tulee olla malttia.

– Meillä suositukset ja rajoitukset ovat toimineet hyvin ja epidemiatilanne on niiden avulla saatu pidettyä hallinnassa. Haluamme varmasti kaikki, että pääsisimme kesää kohti ilman takapakkeja, kertoo Kaipiainen.

Tilannekuvatyöryhmä otti Aluehallintoviraston pyynnöstä kantaa myös yleisötilaisuuksien rajoitusten jatkamiseen 22.5. saakka.

Työryhmä suosittelee, että yleisötilaisuuksien rajoittamista 20 henkeen jatkettaisiin edelleen.

Päätöksen yleisötilaisuuksia koskevista rajoituksista tekee Aluehallintovirasto.

Alueelliset suositukset ja rajoitukset

Etätyö:

  • Suositellaan etätyön tekemistä aina kun mahdollista.

Harrastustoiminta:

  • Suositellaan välttämään sisätiloissa sekä aikuisten ryhmäliikuntaa että aikuisten ryhmissä tapahtuvaa harrastustoimintaa.

Kasvomaskin käyttö:

Matkustaminen:

  • Suositellaan välttämään matkustamista kotimaassa ja ulkomailla.

Opetuksen järjestäminen:

  • Korkeakouluja suositellaan siirtymään väliaikaisesti etäopetukseen, ja järjestämään vain välttämätön opetus lähiopetuksena.

Ravitsemusliikkeet:

Siun soten sosiaali- ja terveydenhuollon toimintayksiköt:

  • Vierailusta tulee sopia etukäteen. Toimipaikasta ja tiloista riippuen yhtäaikaisten vierailijoiden määrää voi olla rajoitettu. Yleisissä tiloissa liikkumista tulee välttää. Ohjeet vierailijoille Siun soten toimipaikoissa: www.siunsote.fi/ohjeita-vierailijoille

Tapahtumat, tilaisuudet ja kokoontumiset:

Kertakäyttöisiä kasvomaskeja pöydällä pinossa