Uutiset pääkuva

Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Pohjois-Karjalan koronavirustilanne on pysynyt perustasolla

Pohjois-Karjalan koronavirustilanne on pysynyt perustasolla

Allergiakauden alettua on tärkeää, ettei koronavirustestiin hakeutumista viivytellä. Koronavirusrokotukset etenevät Siun soten alueella suunnilleen valtakunnallista keskiarvoa vastaavalla tasolla.

Siun sote tiedotti torstaina 22.4.2021, että Pohjois-Karjalan koronavirustilanne on pysynyt rauhallisena ja uusia tartuntojen määrä on edelleen laskussa.

Alueellinen tilannekuvatyöryhmä kokoontui torstaina 22.4. arvioimaan koronavirustilannetta sekä tartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi tarkoitettujen toimenpiteiden riittävyyttä.

Tilannekuvatyöryhmä keskusteli tilaisuuksia ja tapahtumia koskevista kokoontumisrajoituksista valtioneuvoston tuoreen koronarajoitusten purkusuunnitelman sekä Aluehallintoviraston lausuntopyynnön pohjalta.

Työryhmän kanta oli, että juuri tämänhetkisen tiedon valossa ulkotiloissa tapahtuvien yleisötilaisuuksien henkilömäärän nostamiselle 50 henkilöön ei ole estettä. Päätöksen yleisötilaisuuksia koskevista rajoituksista tekee Aluehallintovirasto.

Viikolla 15 Siun soten toiminta-alueella uusien koronavirustartuntojen määrä väheni edelleen. Tartuntoja todettiin 10, kun edellisviikolla tapauksia kirjautui 15. Puolet tartunnoista todettiin jo karanteenissa olleilla henkilöillä, eikä joukkoaltistumisia todettu. Viikon 15 tapausten tartunnanlähteistä vain yksi jäi epäselväksi.

Viikolla 15 koronavirustestejä otettiin selvästi aiempia viikkoja vähemmän, 1860 kappaletta.

Allergiakauden alettua on tärkeää, ettei koronavirustestiin hakeutumista viivytellä. Koronavirustaudin ja allergian oireet ovat osin samanlaiset ja vain testin avulla voi sulkea pois koronavirustartunnan mahdollisuuden.

Koronavirusrokotukset etenevät Siun soten alueella suunnilleen valtakunnallista keskiarvoa vastaavalla tasolla.

Rokotuskattavuus Pohjois-Karjalassa on hieman valtakunnallista keskiarvoa korkeampi. Rokotteen ensimmäisen annoksen on saanut lähes 30 % pohjoiskarjalaisista.

 

Kertakäyttöisiä kasvomaskeja pöydällä pinossa