Uutiset pääkuva

Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Pohjois-Karjalan joukkoliikenteen tiedot löytyvät nyt POJOsta

Pohjois-Karjalan joukkoliikenteen tiedot löytyvät nyt POJOsta

Pohjois-Karjalan maakuntaliitossa kehitetty POJO-joukkoliikennepalvelu helpottaa sekä pohjoiskarjalaisten että Pohjois-Karjalassa matkailevien joukkoliikenteen käyttöä.

Pohjois-Karjalan joukkoliikenteen tietoja voi tästä eteenpäin hakea uudesta digitaalisesta joukkoliikennepalvelusta nimeltä POJO. Palveluun pääsee osoitteessa pojo.pohjois-karjala.fi, ja se toimii parhaiten mobiililaitteella. Pohjois-Karjalan maakuntaliitossa kehitetty POJO-joukkoliikennepalvelu helpottaa sekä pohjoiskarjalaisten että Pohjois-Karjalassa matkailevien joukkoliikenteen käyttöä.

Palvelusta löytyy tiedot muun muassa Joensuun seudun JOJO-liikenteestä, Matkahuollon maakunnan sisäisistä reiteistä sekä kuntien järjestämästä asiointi- ja palveluliikenteestä. Bonuksena palvelusta löytyy tietoa myös lentokenttäkuljetuksista ja yksityisten ylläpitämistä kimppakyytiryhmistä sekä lista taksin välityspalvelukeskuksista.

POJOn avulla helpottuu erityisesti kuntien järjestämän kaikille avoimen asiointiliikennepalvelun käyttäminen. Palvelun kautta oman kunnan reitit ja aikataulut ovat nyt helposti nähtävissä yhdellä silmäyksellä. Asiointiliikenteen palveluja voivat käyttää kuntalaisten lisäksi myös kesäasukkaat.

– Asiointiliikenne on erinomainen palvelu erityisesti maakunnan reuna-alueilla. Siellä esimerkiksi tilataksit ajavat tiettyä reittiä viikoittain ja mukaan pääsee joukkoliikenteen hinnalla, kun tilaa kyydin kuskilta edellisenä päivänä, maakuntaliiton projektipäällikkö Pasi Lamminluoto kertoo.

 

POJOn tiedot pidetään ajantasaisina jatkuvalla päivitystyöllä. Omalla puhelimella pääsee esimerkiksi parilla klikkauksella katsomaan, missä kohtaa JOJO-liikenteen bussi on tulossa kohti omaa pysäkkiä.

POJO-joukkoliikennepalvelua on valmisteltu Maakuntaliiton MAMBA-hankkeen johdolla viime kesästä alkaen. Mukana kehitystyössä ovat olleen kunnat, liikenneoperaattorit ja eri viranomaiset.

POJO-QR-koodi

QR-koodinlukijalla pääset suoraan POJO-palveluun. Palvelua kannattaa käyttää mobiililaitteella. Internet Explorer -selainta kannattaa välttää.

POJO-sovellusikoni

Voit lisätä POJO-kuvakkeen puhelimesi näytölle, jolloin pääset helposti käyttämään palvelua jatkossa.

Busseja rivissä, lähikuvassa bussien keulat.

Lisätietoja: