Uutiset pääkuva

Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Pohjois-Karjalan asukkaita, toimijoita ja matkailijoita palvelee nyt maakunnallinen tapahtumakalenteri

Pohjois-Karjalan asukkaita, toimijoita ja matkailijoita palvelee nyt maakunnallinen tapahtumakalenteri

Pohjois-Karjalan tapahtumakalenteri saatiin valmiiksi juuri koulujen hiihtoloman kynnyksellä. Kyseessä on kaikkia maakunnan asukkaita, yrityksiä ja muita yhteisöjä palveleva tapahtumien ilmoituspaikka. Samalla se toimii erinomaisena tietolähteenä maakunnan menoista matkailijoille

Pohjois-Karjalan tapahtumakalenteri on käyttäjille maksuton.

Sen tarjoavat kaikki Pohjois-Karjalan kunnat, Pohjois-Karjalan maakuntaliitto, VisitKarelia, Business Joensuu, Keski-Karjalan kehitysyhtiö KETI, Itä-Suomen yliopisto, Karelia-ammattikorkeakoulu ja Riveria.

- Maakunnallisen tapahtumakalenterin tarve on ollut esillä jo vuosia. Sitä on toivottu paitsi kunnista, mutta myös tapahtumajärjestäjiltä ja matkailijoilta on tullut viestiä yhdestä foorumista. Toteutus ei ole onnistunut, koska kunnilla on ollut erilaista tekniikkaa käytössään. Joensuulla on ollut reilun vuoden Townbasen tapahtumakalenteri, joka on osoittautunut toimivaksi, joten myös muut kunnat siirtyivät sen käyttäjäksi. Lisäksi mukaan tuli oppilaitoksia, kehitysyhtiöitä ja Visit Karelia, mikä tekee kalenterin todella monipuoliseksi, kertoo PohjoisKarjalan maakuntaliiton viestintäpäällikkö Sami Tolvanen.

- Maakunnan tapahtumajärjestäjät pääsivät lisäämään tapahtumia kalenteriin helmikuun puolivälissä. Kalenterin julkaisun aika on nyt, kun siellä alkaa olla sisältöä. Esimerkiksi koulujen hiihtoloman rientoja on ilmoitettu varsin hyvin. Koronatilanne vaikuttaa tietenkin tapahtumien määrään tällä hetkellä, mutta meillä on tosi hyvä tekniikka valmiina, kun päästään palaamaan normaaliarkeen.

Maakunnalliseen tapahtumakalenteriin rekisteröityminen ja tapahtumien ilmoittaminen on selkeää ja nopeaa. Tapahtumia voi lisätä esimerkiksi yhdistyksen, yrityksen ja organisaation nimissä. Toimijat voivat jakaa tapahtumakalenterissa julkaisemansa tapahtumat helposti somekanavissa ja syötteen avulla omilla verkkosivuillaan.

Liperin kunnan verkkosivujen etusivulla on upotuksena Liperin alueen tapahtumanäkymä. 

Voit etsiä tapahtumakalenterista tapahtumia esimerkiksi sen tyypin, kohderyhmän tai järjestämispaikan mukaan. Voit hakea esimerkiksi koko maakunnan alueen lomakausien tapahtumia tai Liperin kunnan alueella järjestettäviä lapsiperheille suunnattuja tapahtumia.

Ohjeet tapahtumajärjestäjille

Eri yhdistykset, järjestöt ja toimijat voivat luoda omat tunnuksensa tapahtumakalenteriin. Käyttö on maksutonta. Ennen yritys- tai yhdistystilin luomista käyttäjän tulee luoda ensin käyttäjätili. Käyttäjätilin kautta yritykselle tai yhdistykselle voi lisätä myöhemmin ylläpitäjiä lisää. Alla olevissa ohjeissa käydään läpi tilien perustaminen ja tapahtuman luonti.

Tapahtumakalenterin esittely (pdf)

Näin luot käyttäjätilin (video)

Näin luot yritys- tai yhdistystilin (video)

Näin luot tapahtuman

Liperin kunnan logo harmaalla pohjalla

Lisätietoja: