Uutiset pääkuva

Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Muutoksia Joensuun seudun joukkoliikenteeseessä 3.6. alkaen

Muutoksia Joensuun seudun joukkoliikenteeseessä 3.6. alkaen

Joensuun seudun joukkoliikenne Jojo tiedottaa muutoksista reitteihin ja aikatauluihin. Kesäaikataulut tuovat muutoksia myös Liperin kunnan alueella kulkeviin reitteihin.

Liperin suhteen muutoksia on luvassa linjoihin 101 ja 102, sekä Liperi-Viinjärvi -liikenteeseen.

Linjaan 102 tulee lisävuoroja niin, että vuoro liikennöi jatkossa arkisin kerran tunnissa. Lastenvaunujen ja rollaattorien kanssa liikkuville on tiedossa hyviä uutisia, sillä 102 muuttuu matalalattia-autoksi.

Linja 101 ei enää jatkossa kierrä Honkalammen kautta. Linjan päätepiste on jatkossa Jyrinkylässä ja reitti käy sekä Joensuusta tultaessa että Joensuuhun mentäessä kääntymässä Ylämyllyn kiertoliittymässä.

Linja 102 kuitenkin liikennöi arkisin kerran tunnissa Honkalammelta Joensuun keskustaan ja takaisin päin vuoroja on myös kerran tunnissa, pois lukien klo 20:n väli.

Viinijärvi-Liperi -liikennöinti päättyy kesäkaudeksi ja jatkuu jälleen elokuussa koulujen alkaessa. Kesätauko johtuu vähäisestä kysynnästä ja käyttäjämäärästä.

Aikataulut ja reitit 3. kesäkuuta 2019 alkaen:

Linja 1 Utra-Rantakylä-keskusta-Niinivaara-Hukanhauta

  • Reittimuutos Hukanhaudalla siten, että Karjamäentieltä lähdettäessä keskustaan ajetaan Lonikintien ja Niinivaarantien kautta – ei Ilomantsintien kautta.

Linja 2M Utra/Kupluskylä-keskusta-Marjala

  • Linja ei liikennöi kesäaikana.

Linja 4 Kulho-Karsikko-keskusta-Mehtimäki

  • Aikataulu on talviliikenteen kaltainen siten, että lauantaille lisätään neljä ja sunnuntaille kaksi edestakaista vuoroa.

Linja 9 Otsola-keskusta-Karsikko-Iiksenvaara-Karsikko-keskusta

  • Kaikki vuorot käyvät Otsolassa ja reitti muuttuu ajettavaksi edestakaisin Karsikon kautta eli ei käydä Karhunmäessä. Kesäaikana ajetaan yhteensä neljä vuoroa.

Linja 101 Jyrinkylä-Ylämylly-Joensuu-Niittylahti

  • Linjan päätepiste on jatkossa Jyrinkylässä. Reitin ajaminen on hidastunut molemmissa päissä hidasteiden ja alhaisempien nopeusrajoitusten vuoksi ja reittiä on siksi lyhennetty. Reitti käy sekä Joensuusta tultaessa että Joensuuhun mentäessä kääntymässä Ylämyllyn kiertoliittymässä.
  • Linjalle on lisätty yksi lähtö maanantaista perjantaihin Joensuusta klo 22:30, vuoro jatkaa Jyrinkylästä Liperiin.

Linja 102 Liperi-Honkalampi-Joensuu-Nepenmäki

  • Linjalle on lisätty Liperistä klo 10 lähtö ja iltaan Joensuusta lähtö klo 22:30 (linja 101 jatkaa Liperiin). Lisäksi perjantain ja lauantain välisenä yönä lähtee vuoro Joensuusta Liperiin klo 01:30.

Linja 104 Hammaslahti-Suhmura-Joensuu-Otsola

  • Linja ei enää poikkea Niittylahden opistolla. Perjantain ja lauantain välisenä yönä lähtee vuoro Joensuusta klo 01:20 Hammaslahteen.

Linja 112 Keskusta-Särkivaara-Kumpu-keskusta

  • Linja lakkautetaan vähäisten matkustajamäärien vuoksi.

Linja 202 Kontiolahti-Kylmäoja-Lehmola-Mutala-Joensuu-Petäikkölä

  • Maanantaista perjantaihin on lisätty aamuvuoro klo 05:05 Kontiolahdelta Joensuuhun.

Aikataulujen saatavuus

Painetun aikatauluvihkon voi ostaa Carelicumin palvelupisteestä, Koskikatu 5 tai JOJO-busseista hintaan 1 €. Aikatauluvihkon pdf-versio on jo katsottavissa ja tulostettavissa netissä Jojon sivuilta.

Kesäliikenteen aikataulut päivittyvät reittihakuun viikon 22 aikana.

Pysäkkiaikatauluja toimitetaan pysäkeille 3.6. alkaen.

Rivi busseja parkissa läheltä kuvattuna.