Uutiset pääkuva

Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Luistelukausi on avattu Liperissä – säästötoimet aiheuttavat muutoksia jääkentillä

Luistelukausi on avattu Liperissä – säästötoimet aiheuttavat muutoksia jääkentillä

Luistelijoille on tarjolla 12 erillistä jääaluetta yhdeksässä eri kohteessa eri puolilla kuntaa. 

Luistelukausi on alkamassa Liperissä. Viinijärvellä pääsee jo luistelemaan, ja muitakin kenttiä valmistuu pian käyttökuntoon. Luistelukenttien kunnostustilanteen näet verkosta: https://joensuu.fluentprogress.fi/outdoors/?type=Skatefield

Kunnan välttämättömät säästötoimet vaikuttavat myös luistelukenttiin. Liikuntapaikkojen määräaikaista henkilöstöä vähennetään, mikä tarkoittaa valitettavia heikennyksiä liikuntapaikkojen hoidon tasossa ja määrässä.

Muutokset luistelukentillä kaudella 2023-2024:

  • Koulujen ja päiväkotien käytössä olevia kenttiä pyritään pitämään kunnostuksen piirissä. Honkalammen kaukaloa ja luistelukenttää (Honkamonttu) ei enää kunnosteta luistelukäyttöön. Luistelijoille on edelleen tarjolla 12 erillistä jääaluetta yhdeksässä eri kohteessa eri puolilla kuntaa. 
  • Arkisin pyrimme hoitamaan kaikkia kenttiä sen mukaan, miten työvuoroissa oleva henkilöstömme ja kalustomme niille riittää. Tämä riippuu paljolti siitä, millainen keli on ja millainen se on ollut edeltävinä päivinä sekä siitä, mitä kentille pitää tehdä turvalliseen käyttökuntoon saattamiseksi.
  • Viikonloppuina ja tapaninpäivänä hoidamme ensisijaisesti Ylämyllyn koulun Patteriston yksikön kenttiä ja Jyrin luistelukenttää, muita kenttiä mahdollisuuksien mukaan. Viikonloppuisin työvuorossa on aina yksi viidestä liikuntapaikkojen hoitajastamme, joka vastaavasti on arkena vapaalla ja poissa kenttien hoitoringistä.
  • Arkiviikon alkupuolella saattaa tulla tilanteita, jolloin viikonloppuna hoitamatta jääneitä kenttiä ei saada heti käyttökuntoon.
  • Pukukopit ovat auki arkisin iltaan asti. Aukioloajat vaihtelevat kohteittain; tarkista kenttäkohtainen tieto Fluent Progress -seurantajärjestelmästä ja kopin ovesta. Viikonloppuisin kopit ovat säännöllisesti auki ainoastaan Ylämyllyn koulun Patteriston yksikön kaukalolla ja Jyrin luistelukentällä.

Käyttökuntoisuutta ja kenttien hoitotilannetta on syytä seurata aktiivisesti kunnossapidon seurantajärjestelmästä.

Mikäli joku kenttä ei ole käyttökunnossa, siitä ilmoitetaan kentällä myös kyltillä. Kentälle saa mennä vain, kun se on käyttökunnossa.

Osaavat ja ammattitaitoiset liikuntapaikkojen hoitajamme tekevät työvuoroissa kaikkensa mahdollistaakseen parhaat mahdolliset jäät luistelijoille. Pahoittelemme säästötoimista johtuvia muutoksia ja niiden vaikutuksia kenttien hoitotasoon ja luisteluolosuhteisiin.

Ylhäältä alas kuvattu kuva hokkarit jalassa olevasta ihmisestä jäällä.

Lisätietoja