Uutiset pääkuva

Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Liperissä pureudutaan syrjäytymisen kysymyksiin lyhytelokuvan keinoin

Liperissä pureudutaan syrjäytymisen kysymyksiin lyhytelokuvan keinoin

Marraskuun alkupuolella eri puolilla Liperiä kuvataan lyhytelokuvaa, joka käsittelee nuorten syrjäytymistä ja keinoja sen torjuntaan. Fiktiivisen Aresti-elokuvan takana on videotuotantoyhtiö BrainyDay Visual.

Aresti kertoo teini-ikäisestä tytöstä, joka löytää pakokeinon arjesta metallimusiikin kautta. Vaikka elokuva sijoittuu 80-luvulle, sen teemat ovat tätä päivää. Korona-aika on näkynyt etenkin nuorten elämässä lisääntyneenä yksinäisyytenä ja mielenterveyden haasteina.

Elokuvatuotanto on osa BrainyDay Visualin vastuullisuusohjelmaa, joka keskittyy nuorten syrjäytymisen ja kiusaamisen ennaltaehkäisyyn yhteiskunnallisen viestinnän avulla.

Elokuvan kuvaukset käynnistyvät marraskuun alussa ja jälkituotantoa tehdään loppuvuodesta 2021. Kyläläisiä ihmetyttänyt ”Alpon kodinkoneliike” liittyy tuotantoon.

Perjantaina 5.11. Mattisenlahdessa kuvataan ajokohtauksia klo 8:15-9:50, jonka vuoksi Mattisenlahdentiellä aiheutuu lyhytkestoista haittaa liikenteelle.

Liperiläisen tuotantoyhtiö BrainyDay Visualin mukaan elokuvalla on tarkoitus osallistua myös erilaisiin elokuva-alan kilpailuihin. Aresti-lyhytelokuvan on tarkoitus valmistua alkuvuodesta 2021.

Liperin kunta toimii elokuvatuotannon yhteistyökumppanina.

Liperin kunnan logo harmaalla taustalla

Lisätietoja tuotannosta: