Uutiset pääkuva

Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Liperin vuoden 2019 teot ja palkinnot

Liperin vuoden 2019 teot ja palkinnot

Liperin kunta muistaa vuosittain toimijoita ja tekoja, jotka ovat vuoden aikana vaikuttaneet Liperin kuntaan.

Tänä vuonna valtuustoseminaarin yhteydessä 24. helmikuuta 2020 jaettiin seuraavat palkinnot:

Vuoden teko: Maailman koululaisten ilmastokokous, World Summit of Students for Climate, WSSC 2019, ENO Schoolnet ry
- Toukokuussa Liperin Luovissa alkaneeseen Maailman koululaisten ilmastokokoukseen osallistui 135 nuorta ja 100 opettajaa, 70 maasta ympäri maailman. Tapahtuma toi kuuluviin nuorten äänen ajankohtaisen ja tärkeän asian äärellä.

Vuoden kulttuuriteko: Roukalahden Kesäteatteri
- Roukalahden teatteri vietti 20-vuotisjuhlavuottaan ja on vakiinnuttanut asemansa Liperin kesän kulttuuritarjonnassa tarjoten ammattitason kulttuurielämyksiä.

Vuoden nuorisoteko: Natalia Lundysheva, kielikylpytoiminta varhaiskasvatuksessa
- Lundysheva on toteuttanut Liperissä laajamittaista kielikylpytoimintaa varhaiskasvatuksen alueella. Kielikylpytoiminta on hyvä esimerkki siitä suvaitsevaisuudesta ja erilaisten kulttuurien ymmärtämiseen liittyvästä kansainvälisyyskasvatuksesta.

Vuoden senioriteko: Perhekoti Jäntti-Ratilainen, Viinijärvi
- Perhekoti on toteuttanut laadukasta ja lämminhenkistä työtä hoidossa olevien vanhusten kanssa. Tällä palkitsemisella ikäihmisten neuvosto haluaa kiinnittää huomiota perhekoteihin vaihtoehtona vanhusten laitoshoidolle.

Vuoden nuori yrittäjä: Satu Toivanen, Grilli-Kahvio SISU; JoSa Team Oy
- Toiminta alkoi kahden yrittäjän ja yhden työntekijän voimin. Tarjonta ja kysyntä kohtasivat nopeasti. Menestyksen myötä mahdollistui lisähenkilökunnan palkkaaminen. Tällä hetkellä Grilli-Kahvio Sisu Liperissä työllistää kolme työntekijää.
- Grilli-Kahvio Sisu Kontiolahdella aloitti toimintansa marraskuussa 2019. Paikka toimii Kontiolahden jäähallin yhteydessä ja työllistää yhden työntekijän. Syksyllä 2019 JoSa Team Oy siirtyi kokonaan Satu Toivasen omistukseen. Sisun tärkeimmät toimintaperiaatteet ovat hyvä asiakaspalvelu ja perinteinen maistuva ruoka. Näitä noudattaen asiakaspalaute on ollut erittäin hyvää ja kävijämäärät ovat lisääntyneet. Yrityksen liikevaihto on ollut kasvussa koko ajan.

Vuoden nuori maaseutuyrittäjä: Jasse Jaakkola ja Eetu Konttinen, Liperin Juurespakkaamo Oy
- Jaakkola ja Konttinen ovat pienestä pitäen olleet opettelemassa työntekoa Liperin Juurespakkaamolla. Samalla he ovat kasvaneet kiinni yritykseen ja nykyään he omistavat osan yritystä. Tässä on esimerkillinen tarina siitä, kuinka työteon ”harrastamisesta” voi kasvaa yrittäjäksi.

Liperin kunta onnittelee kaikkia palkittuja ja kiittää vuodesta 2019!

Liperin logo harmaalla pohjalla.