Uutiset pääkuva

Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Liperin uuden yläkoulun rakennustyö edennyt suunnitelmien mukaisesti

Liperin uuden yläkoulun rakennustyö edennyt suunnitelmien mukaisesti

Ylämyllylle rakentuvan yläkoulun rakennustyö on edennyt hyvin. Katso tiedotteesta kuvakuulumisia rakennustyömaalta.

Keväällä 2020 käynnistynyt Liperin uuden yläkoulun työmaa Ylämyllyllä on hyvässä vauhdissa.

Koulun perusrunko ja elementtityöt on tällä hetkellä lähes tehty ja koulun muoto ja koko rupeaa hahmottumaan. Koulu onkin näyttävä sisääntulo ja porttirakennus Jyrinkylään saavuttaessa (Ylämyllyntien suunnalta).

Myös koulun ympäristön uudistetut katuverkot kohentavat alueen yleisilmettä ja parantavat alueen liikennöintiä ja turvallisuutta, mikä on erityisen tärkeää, sillä alueella kulkee merkittävä määrä muun muassa koululaisia.

Koulutyömaalla edetään lähes kaikilla rintamilla. Osassa rakennusta tehdään jo väliseiniä. Osalle rakennusta tulee lämmöt ihan lähipäivinä. Toisaalla tehdään vielä perustuksia ja maanvaraisten lattioiden valuja.

Myös julkisivuja ja pihatöitä sekä kaikkea lämpö-, vesi-, sähkö- ja ilmastointitekniikkaa tehdään parhaillaan. Koulun käyttäjäkuntaa on kuultu säännöllisesti ja syksyn mittaan koulun AV-tekniikan sekä kalustuksen osalta on järjestetty käyttäjien ja suunnittelijoiden kanssa useita palavereita ja työpajoja. Erityisesti AV-laitteiden testaukseen liittyvä DEMO-luokka valmistuu aivan lähiaikoina.

- Alkuvaiheen räjähdyslöydösten jälkeen ei koulutyömaalla ole sattunut mitään normaalista poikkeavaa ja kaikki on mennyt suunnitellusti ja edennyt aikataulussa. Rakennushankkeessa on erityisesti panostettu kokonaisvaltaiseen laadun varmistamiseen, Liperin kunnan tekninen johtaja Jouni Pekonen kertoo.

Katso alta muutamia kuvia yläkoulun rakennustyömaalta!

Liperin uuden yläkoulun sisätiloja rakennusvaiheessa

Liperin uuden yläkoulun sisätiloja rakennusvaiheessa, aulatila

Liperin uuden yläkoulun rakennusta, kuvassa ulkoseinä ilman verhoilua

Liperin kunnan logo harmaalla pohjalla