Uutiset pääkuva

Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Liperin Leipäpäivä juhlistaa sadonkorjuuta syyskuun viimeisenä lauantaina

Liperin Leipäpäivä juhlistaa sadonkorjuuta syyskuun viimeisenä lauantaina

Liperin kunnan osastolla voit jututtaa henkilöstöä ja tutustua neuvostojen ja toimikuntien toimintaan.

Liperin Leipäpäivä -sadonkorjuutapahtuma järjestetään 30.9.2023 klo 10-15 Liperin koululla (Koulukuja 2).

Tarjolla on sadonkorjuun tuotteita, leipää, leivonnaisia, ruoka-annoksia ja käsitöitä. Mukana on myös järjestöjen esittelyä. Liperin evankelis-luterilainen seurakunta ja Taipaleen ortodoksinen seurakunta järjestävät ekumeenisen sadon siunauksen Penttilä-salissa. Tapahtumassa on myös leipien yhteismyyntipöytä, johon kuka tahansa voi tuoda leipiä myyntiin.

Liperin kunnan osastolla voit jututtaa henkilöstöä eri palvelualueilta ja tutustua neuvostojen ja toimikuntien toimintaan. Tarkempia tietoja kunnan osaston tarjonnasta on tulossa myöhemmin syyskuussa.

Liperin kirjastoauton osastolla esiintyy klo 12.30 Pastori Tihtarinen ja Pyhät Yrjöt, kelttiläishenkistä maailmanmusiikkia suomeksi esittävä trio.

Tervetuloa myös perinnetapahtumaan ja maaseutumuseoon

Samaan aikaan Penttilän alueella Liperin Elämystapahtumat ry järjestää Hakoja, tonkkia ja veteraanikoneita -tapahtuman. Esillä on veteraanikoneita ja myynnissä perinnerompetta, ja tapahtumassa järjestetään myös suuren suosion aiemmin saanut perinnemuotinäytös. 

Liperi-Seuran maaseutumuseo Tähkä on avoinna. Museossa uutuutena on ruisleipänäyttely ja Lasten satupolku.

Molemmat tapahtumat ovat pääsymaksuttomia.

Uudistunut leipäkilpailu

Leipäpäivän yhteydessä järjestettävää leipäkilpailua uudistetaan. Kilpailussa on nyt kaksi sarjaa: ruisleivät ja muut leivät. Tuomaristo kokoontuu jo perjantai-iltana, ja palkinnot jaetaan lauantaina. Leivät ovat yleisön ihasteltavina ja maisteltavina lauantaina Penttilässä.

"Kilpailua lähdettiin uudistamaan, koska ruisleivän leivonta on nykyisin vähäisempää, mutta esimerkiksi hapanjuurileivän leipominen vehnä-, kaura- ja ohrajauhoista on jo eräänlainen muoti-ilmiö", toteaa Liperin Leipäpäivä ry:n puheenjohtaja Johanna Rinnekari.

Liperin Leipäpäivä järjestää kilpailuun ”valmentavan” hapanjuurileipäkurssin sunnuntaina 24.9. Liperin Yhteisötalon keittiössä. Kouluttajina toimii EloKinker Oy:n yrittäjät Kirsi Varis ja Sari Vepsäläinen.

Liperin Leipäpäivässä yhteistyökumppaneina ovat mm. Liperin kunta, Liperin Martat, Liperin Elämystapahtumat ry, Kotiseutu-uutiset, LiLat ry, Liperi-Seura, MTK Liperi, Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset / proAgria Itä-Suomi, Liperin seurakunta ja Taipaleen ortodoksinen seurakunta.

Ruisleipää ja perunoita puisella alustalla, vieressä mustikoita kuksassa.

Lisätietoja