Uutiset pääkuva

Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Liperin kuntakohtaiset koronarajoitukset on purettu

Liperin kuntakohtaiset koronarajoitukset on purettu

Liperin kunnan palveluissa ei 1.5.2022 alkaen ole voimassa olevia koronaan liittyviä rajoituksia. Suosittelemme edelleen seuraamaan alueellista ja valtakunnallista koronatilannetta.

Liperin kunnan palveluissa ei 1.5.2022 alkaen ole voimassa olevia koronaan liittyviä rajoituksia. Suosittelemme edelleen kaikkia tilojen ja palveluiden käyttäjiä seuraamaan alueellista ja valtakunnallista koronatilannetta sekä noudattamaan voimassa olevia terveysturvallisuutta parantavia ohjeita.

Itä-Suomen alueella ei tällä hetkellä ole voimassa rajoituspäätöksiä koronaviruksen leviämisen estämiseksi, mutta yleiset hygieniavaatimukset ovat voimassa 30.6.2022 saakka.

Terveysturvallisuuden parantamiseksi tiloista vastaavien toimijoiden on

  • järjestettävä asiakkailla ja osallistujilla mahdollisuus käsien puhdistamiseen,
  • annettava asiakkaille ja osallistujille toimintaohjeet riittävän etäisyyden ylläpitämisestä, käsien puhdistamisesta ja muista vastaavista käytännöistä, joilla estetään tartuntojen leviämistä ja
  • tehostettava edelleen tilojen ja pintojen puhdistamista sekä järjestettävä asiakkaiden ja osallistujien oleskelu toiminnan erityispiirteet huomioon ottaen mahdollisimman väljästi.

THL suosittelee maskin käyttöä edelleen julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä

  • niille, jotka hakeutuvat koronaepäilyn vuoksi hoitoon tai testiin,
  • niille, joilla on hengitystieinfektion oireita, mutta kodin ulkopuolella liikkuminen on välttämätöntä ja
  • niille, jotka tietävät altistuneensa koronavirukselle (esim. perheessä on todettu tartuntoja) ja kodin ulkopuoliset lähikontaktit eivät ole vältettävissä.
Liperin kunnan logo.