Uutiset pääkuva

Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Liperin kunnan koulukuljetuksissa otetaan käyttöön sähköinen järjestelmä

Liperin kunnan koulukuljetuksissa otetaan käyttöön sähköinen järjestelmä

Liperin kunta ottaa käyttöön Movit-palvelun, joka on henkilökuljetusten suunnitteluun kehitetty sähköinen järjestelmä.

Kouluun.fi -palvelu

Kouluun.fi on Movitin huoltajille suunnattu palvelu koulukuljetusten aikataulujen tarkasteluun. Palvelusta näkyvät seuraavat tiedot:

  • kuljetuksen lähtöaika
  • kuljetuksen lähtöpaikka
  • kuljetuksen suorittavan auton nimi

Tiedot ovat aina reaaliaikaisia.

Kuljetuksia voi tarkastella tulevan kahden viikon ajalta. Näiden lisäksi huoltajalla on mahdollisuus perua oppilaan kuljetuksia.

Palveluun kirjautuminen

Kouluun.fi on pilvipalvelu, joka toimii osoitteessa https://kouluun.fi. Erillistä sovellusta palveluun ei ole, mutta palvelu sopii erityisen hyvin älypuhelimella käytettäväksi. Liitä tällöin sivu kirjanmerkiksi aloitusnäyttöön, jolloin palvelun käyttö jatkossa on helpompaa.

Ensimmäisellä kirjautumiskerralla palveluun liitytään kutsulinkin kautta ja tunnistaudutaan pankkitunnuksilla. Tunnistaminen tapahtuu Väestörekisterikeskuksen (VRK) tarjoaman suomi.fi -tunnistuspalvelun kautta. Tämän jälkeen käyttäjä voi luoda itselleen salasanan, jolla tunnistautuu jatkossa.

Oppilaan tietojen liittäminen käyttäjätunnukseen

Tunnistautunut käyttäjä voi tarkastella palvelusta matkustajia, joihin on saanut oikeuden. Kutsulinkin avulla rekisteröityessä huoltajan tiliin liitetään automaattisesti huollettaviensa matkatiedot.

Mikäli kaikki huollettavat eivät näy palvelussa, uusi matkustaja lisätään syöttämällä järjestelmään käyttöoikeuskoodi. Koodit toimitetaan huoltajille tekstiviestitse siihen numeroon, jonka huoltaja on ilmoittanut koulukuljetusten järjestäjälle.

Vaihtoehtoisesti koodin voi pyytää suoraan kuljetusten järjestäjältä.

Käyttöoikeuskoodi on aina henkilökohtainen, ethän luovuta sitä muille. Koodin voi ottaa käyttöön vain kerran.

Jos huoltajia on useampia, voit pyytää lisää koodeja ajojärjestelystä. Yksi koodi vastaa yhtä oppilasta.

Matkan peruminen

Palvelussa voi peruuttaa valitsemansa matkan tai kaikki matkat tietyltä aikaväliltä. Peruutukselle tulee antaa syy, jotta virheellisiltä vahinkoperuutuksilta vältytään. Syyksi riittää esimerkiksi ”poissa”. Mikäli matka perutaan virheellisesti, tulee tästä ilmoittaa viipymättä kuljetusten järjestäjälle.

Matkan voi perua palvelun kautta siis vain kerran.

Palvelu välittää peruutuksen välittömästi ajojärjestelyyn ja kuljettajalle.  Matkan peruuttaminen ei korvaa koululle oppilaan poissaolosta tehtävää ilmoitusta.

Ohjeet kouluun.fi-palvelun käytöstä löytyvät myös Liperin kunnan verkkosivuilta www.liperi.fi/koulukuljetukset.

Kuvituskuvana busseja rivissä parkissa

Lisätietoja koulukuljetuksista: