Uutiset pääkuva

Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Kuoringan vesiensuojeluyhdistyksen puheenjohtajaksi Jari Rouvinen

Kuoringan vesiensuojeluyhdistyksen puheenjohtajaksi Jari Rouvinen

Liperissä sijaitseva Kuorinka kuuluu Euroopan laajuiseen Natura 2000 -suojeluverkostoon ja edustaa luontotyypiltään niukkaravinteisia järviä, joissa on runsaasti pohjaversokasvillisuutta.

Kuoringan vesiensuojeluyhdistyksen perustamiskokous pidettiin Liperin Penttilä-salissa 30.9.2020 klo 18.30.

Perustamiskokoukseen osallistui noin 20 henkilöä, ja joukossa oli niin paikallisia asukkaita kuin kesämökkiläisiä. Yhteistyössä oli mukana myös Kuoringan osakaskunta, Liperin kunta, Liperin mökkiläistoimikunta, Salokylän kyläyhdistys, Pohjois-Karjalan ELY-keskus sekä KAIPO-verkko.

Perustamisen yhteydessä muodostettiin hallitus, jonka puheenjohtajaksi valittiin Jari Rouvinen.

Kuorinka on erityislaatuinen järvi sen kirkkauden, karuuden ja sijaintinsa vuoksi. Järvi kuuluu Euroopan laajuiseen Natura 2000 -suojeluverkostoon ja edustaa luontotyypiltään niukkaravinteisia järviä, joissa on runsaasti pohjaversokasvillisuutta. Järven veden viipymäaika on hyvin pitkä, mikä tekee sen kuormitukselle herkäksi ekosysteemiksi.

Kuoringan vesiensuojeluyhdistys perustettiin, jotta jatkossakin erityislaatuisen Kuoringan tila säilyisi hyvänä. Luontoarvojen lisäksi Kuoringalla on tärkeä merkitys alueen virkistyskäytölle ja kalastukselle. Vesiensuojeluyhdistyksellä on mahdollisuus hakea rahoitusta erilaisiin järven tilaa säilyttäviin ja virkistyskäyttöä lisääviin toimiin.

Kuorinka-järven rantahiekkaa ja kiviä kesällä kuvattuna

Puheenjohtajan nuija pöydällä