Uutiset pääkuva

Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Koronarokotukset laajenevat Siun soten alueella

Koronarokotukset laajenevat Siun soten alueella

Siun sote tiedottaa, että koronarokotuksia laajennetaan uusiin ikäryhmiin keskiviikosta 17. maaliskuuta 2021 alkaen. Koronarokotusajan voi varata verkkoajanvarauksen kautta osoitteesta www.siunsote.fi/koronarokotukset tai puhelimitse numerosta 013 330 2131.

Siun sote laajentaa koronarokotuksia uusiin ikäryhmiin keskiviikosta 17.3.2021 alkaen. Ikäihmisten osalta jatkossa ajan voivat varata vuonna 1951 tai sitä ennen syntyneet eli tänä vuonna 70 vuotta täyttävät tai sitä vanhemmat henkilöt.

Ikäryhmää laajennetaan myös vakavimpaan riskiryhmiin kuuluvien alle 70-vuotiaiden osalta.

Jatkossa koronarokotuksia voivat varata myös vuosina 1952–1961 syntyneet henkilöt, joilla on vakavalle koronavirustartunnalle erittäin voimakkaasti altistava sairaus*.

Ajanvaraus

Koronarokotusajan voi varata verkkoajanvarauksen kautta osoitteesta www.siunsote.fi/koronarokotukset tai puhelimitse numerosta 013 330 2131.

Puhelinajanvaraus suljetaan, kun suurin osa vapaana olevista rokotusajoista on varattu. Yksittäiset rokotusajat ovat varattavissa verkkoajanvarauksen kautta.

Uusia aikoja tulee varattavaksi aina maanantaisin klo 8. Viikolla 11 aikoja avataan poikkeuksellisesti varattaviksi myös keskiviikkona 17.3.2021, koska rokotteita jää jäljelle yli 80-vuotiaiden rokotuksista.

Yli 80-vuotiaiden rokotukset ovat Siun soten alueella loppusuoralla.

Siun sote on soittanut yli 80-vuotiaille ja tarjonnut rokotusaikaa. Soittokierros saadaan päätökseen tällä viikolla, rokotuksia tehdään vielä ensi viikon aikana.

Kansallinen rokotusasiantuntijaryhmä KRAR päätti keskiviikkona 10.3.2021, että aiemmin vain alle 70-vuotiaille käytettyä AstraZenecan rokotetta voi antaa myös yli 70-vuotialle henkilöille.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan kokonaan uudet rokotusajat tulee pyrkiä antamaan ensin iäkkäimmille henkilöille, mikäli se nopeuttaa ikääntyneiden rokotuksia ja on rokotusjärjestelyjen puolesta sujuvasti toteutettavissa. 

Riskiryhmien rokotukset jatkuvat edelleen

Siun sotessa on päätetty jatkaa ikäihmisten lisäksi myös vakavimpaan riskiryhmään kuuluvien rokotuksia.

Riskiryhmän rokotusten keskeyttäminen ei merkittävästi nopeuttaisi ikäihmisten rokotusten etenemistä.

- Tällä hetkellä AstraZenacan rokotteiden toimitus on muita rokotteita epävarmempaa eikä saatavat rokotemäärät ole niin suuria kuin aiemmin odotimme. Tämän vuoksi Siun sotessa on päätetty jatkaa tällä rokotteella riskiryhmän rokotuksia. Ikääntyneiden henkilöiden rokotuksia jatketaan Biontech-Pfizerin ja Modernan rokotteilla, toimialuejohtaja Sirpa Kaipiainen sanoo.

Siun sote on käynnistänyt tällä viikolla soittokierroksen omaishoidettaville ja omaishoitajille.

Soittokierrosta jatketaan edelleen ja koronarokotusaikaa tarjotaan yli 75-vuotiaille omaishoidettaville ja heidän yli 70-vuotialle omaishoitajille.

Muiden omaishoidettavien ja -hoitajien rokotukset käynnistyvät myöhemmin noudattaen rokotusjärjestyksen mukaisia ikäryhmiä.

Rokotuspaikat

Rokotukset järjestetään Siun soten terveysasemilla lukuun ottamatta Rantakylän ja Niinivaraan terveysasemia.

Joensuun kantakaupungin alueella alle 70-vuotiaden rokotukset järjestetään Siilaisen terveysasemalla ja yli 70-vuotiaiden rokotukset järjestään osoitteessa Malmikatu 9 sijaitsevassa rokotuspisteessä.

Koronarokotuksia järjestetään seuraavilla terveysasemilla: Heinävesi, Ilomantsi, Eno, Kiihtelysvaara, Pyhäselkä, Tuupovaaran terveysasema, Juuka, Kitee, Kontiolahti, Lehmo, Lieksa, Liperi, Nurmes, Outokumpu, Polvijärvi, Rääkkylä, Tohmajärvi, Kesälahti ja Valtimo.

Ajan voi varata mille tahansa Siun soten rokotuspisteelle, jossa annetaan koronavirusrokotteita.

Ajanvarauksen yhteydessä ota talteen rokotuspaikan tiedot.

 

*vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistavat sairaudet: elinsiirto tai kantasolusiirto, aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, vaikea krooninen munuaissairaus, vaikea krooninen keuhkosairaus, lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes, Downin oireyhtymä (aikuiset).

Lääkeruisku tai rokote hoitajan kädessä