Uutiset pääkuva

Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Kiinnostusta valokuituun kartoitetaan Liperissä

Kiinnostusta valokuituun kartoitetaan Liperissä

Valokuitunen Oy kartoittaa kiinnostusta valokuituun perustuvan nettiyhteyden rakentamiseksi Liperin kirkonkylään ja Viinijärvelle. Valokuitunen toteuttaa valokuituverkkoja markkinaehtoisesti.

Valokuitunen Oy kartoittaa kiinnostusta valokuituun perustuvan nettiyhteyden rakentamiseksi Liperin kirkonkylään ja Viinijärvelle. Oman kiinnostuksensa voi ilmoittaa www.valokuitunen.fi-sivustolla. Kiinnostuksen ilmoittaminen ei sido vielä hankintaan. Valokuitunen ilmoittaa aloittavansa valokuidun myynnin näillä alueilla alkuvuodesta 2022.

Myös muualla Liperin kunnan alueella asuvat voivat jättää kiinnostuksensa, joka ohjaa Valokuitusen jatkotoimenpiteitä alueella.

Valokuitunen toteuttaa valokuituverkkoja markkinaehtoisesti. Markkinaehtoisessa rakentamisessa verkko toteutuu sinne, missä kiinnostusta on riittävästi. Valokuitua rakennettaessa kehitetään infrastruktuuria, ja sen suunnittelu ja rakentaminen vievät aikaa. Suurempi liittyjämäärä takaa verkon toteutuksen onnistumisen ja edullisemmat liittymiskustannukset jokaiselle liittyjälle.

Valokuitusen verkkoon voivat liittyä niin yksittäiset omakoti- tai paritalot, kuin taloyhtiöt. Rakennettavan verkon alueella toimivat yritykset voivat myös liittää kiinteistönsä valokuituun.

Kotimaisen Valokuitunen Oy:n omistajina ovat CapMan Infra ja Telia Company.

Valokuitunen-yrityksen oranssi logo valkoisella taustalla