Uutiset pääkuva

Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Jyrin uuden koulualueen katutöissä siirrytään päällystystöihin

Jyrin uuden koulualueen katutöissä siirrytään päällystystöihin

Liperin uuden yläkoulun alueella katujen rakennustyöt alkavat olla loppusuoralla. Tämänhetkisen tiedon mukaan asfalttitöiden pohjustustyöt alkavat 17.8.2020 alkavalla viikolla ja varsinaiset asfalttityöt 24.8.2020 alkavalla viikolla.

Liperin uuden yläkoulun alueella katujen rakennustyöt alkavat olla loppusuoralla. Työmaa-alue sijoittuu Eräpolulle, Laavupolulle ja Patteristontielle sekä näiden teiden risteysalueille. Keskeisimpiä tulevia töitä ovat kuluvalla viikolla 34 alkavat päällystystyöt ja niitä edeltävät liikenneväylien pinnan viimeistelytyöt sekä näiden jälkeen suoritettavat luiskien verhoilu- ja multaustyöt.

Viimeistelytöihin kuuluvat myös katukiveys- ja kaidetyöt sekä uuden 1.6.2020 voimaanastuneen tieliikennelain mukaisten liikennemerkkien pystytys. Katujen rakentamisen yhteydessä suoritettu valaistusurakka on myös valmistumassa lähiviikkojen aikana.

Katujen liikenne ja sääolosuhteet ovat aiheuttaneet työaikaiselle kunnossapidolle haasteita – välillä on ollut pölyhaittoja ja välillä taas sateiden aiheuttamaa kuoppaisuutta. Myös siltojen alituskohdalla liikenneturvallisuuden varmistaminen ja eri liikennelajien ja rakennustöiden yhteensovittaminen tilan ahtauden takia on tuonut omat haasteensa.

Lopputöiden aikataulutus määräytyy pitkälti asfalttiurakoitsijan aikataulusta. Tämänhetkisen tiedon mukaan asfalttitöiden pohjustustyöt alkavat 17.8.2020 alkavalla viikolla ja varsinaiset asfalttityöt 24.8.2020 alkavalla viikolla.

Asfaltoinnin pohjatyöt ja asfaltointi erityisesti kevytliikenneväylillä pyritään ajoittamaan koululaisliikenteen liikennehuippujen ulkopuolelle. Työmaa-alue rajataan tällöin kokonaan liikenteeltä ja Jyrin suuntutuva liikenne ohjataan kulkemaan tällöin kiertotien kautta.

Työt valmistuvat syyskuun ensimmäisen viikon aikana.

Kesän aikana Liperin kunnassa on käynnistetty hanke bussipysäkkien suunnittelusta uuden yläkoulun kohdalle. Hanke liittyy tulevaisuuden joukkoliikenteen sujuvuuteen. Näiden pysäkkien mahdollinen rakentaminen ajoittuisi syyskuulle ja tältä osin myös päällystystyöt bussipysäkkien kohdalla siirtyisivät edellä ilmoitettua myöhemmäksi.

Liikenneturvallisuudesta huolehtiminen on meidän kaikkien yhteinen asia ja tähän rakennushankkeen toteuttaminen myös tähtää.

Kiitämme kärsivällisyydestä rakennustyömaan aiheuttamien liikennemuutosten suhteen!

Tietyömaan varoituskolmio, taustalla maa-aineskasa

Lisätietoja antavat: