Uutiset pääkuva

Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Hyvän mielen liikuntarastit kannustavat nuoria pohtimaan mielen hyvinvointia

Hyvän mielen liikuntarastit kannustavat nuoria pohtimaan mielen hyvinvointia

Hyvän mielen liikuntarastit on luonut Pohjois-Karjalan Kansanterveyden keskuksen koordinoima liikuntatyöryhmä.

Pohjois-Karjalan Kansanterveyden keskuksen koordinoima liikuntatyöryhmä on halunnut tukea nuorten mielen hyvinvointia luomalla suunnistuksen opetuksessa hyödynnettäviä Hyvän mielen liikuntarasteja. Hyvän mielen liikuntarastit -paketti on luovutettu kaikkiin Pohjois-Karjalan yläkouluihin ja toisen asteen oppilaitoksiin syksyllä 2022. Rastit ovat tulossa käyttöön myös Liperissä kunnan yläkoulussa, joka on Ylämyllyn koulun Patteriston yksikkö.

Rastien avulla suunnistuksen oheen voi sisällyttää helposti eri oppiaineiden opettamista tai erilaisten taitojen, kuten mielenterveysosaamisen, tukemista ja vahvistamista. Tarkoituksena on kannustaa suunnistajaa pohtimaan oman mielen hyvinvointia ja sen taustalla olevia tekijöitä. Rasteja on 8 kappaletta, ja opettaja voi sijoittaa ne haluamaansa suunnistusympäristöön.

QR-koodein varustellut suunnistusrastit sisältävät erilaisia mielen hyvinvointia tukevia tehtäviä, videoita ja muuta materiaalia niin tunne- ja vuorovaikutustaitojen kuin itsemyötätunnonkin osalta. Liikuntarastit tutustuttavat suunnistajan samalla mielen hyvinvointia tukeville verkkosivuille, joita voi vapaa-ajalla palata tutkimaan lisää.

Nuoria ihmisiä istuu penkillä, osalla on puhelin tai kannettava tietokone edessään.

Lisätietoja antaa