Uutiset pääkuva

Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Esityslistoilla Liperissä talousarvion valmistelua ja täyttölupia

Esityslistoilla Liperissä talousarvion valmistelua ja täyttölupia

Esityslistoihin ja kokousten jälkeen tarkastettuihin pöytäkirjoihin voit tutustua sähköisesti.

Liperin kunnanhallituksen ja elinympäristölautakunnan kokousten esityslistat ovat nähtävillä kunnan verkkosivuilla.

Kunnanhallituksen 9. marraskuuta kokouksen esityslistalla on hakemus Unicefin lapsiystävällinen kunta -malliin. Malli auttaa kuntia tekemään lasten kannalta oikeita ratkaisuja niin kunnan hallinnossa kuin lasten arjen palveluissa ja se on linjassa kansallisen lapsistrategiatyön kanssa. Jos Liperi valitaan mukaan toteuttamaan Lapsiystävällisen kunnan mallia, yhteistyö UNICEFin kanssa käynnistyy kunnan koordinaattorin ja koordinaatioryhmän koulutuksella.

Joka vuosi tarkasteltavat veroprosentit ovat myös esityslistalla. Kunnanhallituksen käsittelyssä on esitys veroprosenttien pitämisestä ennallaan lukuun ottamatta yleistä kiinteistöveroprosenttia, jonka tarkastaminen maakunnan keskiarvoon (+0,08 %-yksikköä) oli yksi talouden tasapainottamisohjelman toimenpiteistä. Veroprosentit päätetään valtuustossa 16.11.2020.

Kunnanhallitus käsittelee maankäyttöpäällikön viran muuttamista kaavoituspäälliköksi ja samalla käsittelyssä on kyseisen viran täyttölupa. Kaavoituspäällikön virka on osa elinympäristöpalveluiden organisaatiomuutosta.

Liperin kunnan elinympäristölautakunta käsittelee 10. marraskuuta 2020 kokouksessaan muun muassa maankäytön toteuttamisohjelmaa vuodelle 2021. Maankäytön toteutusohjelmaan on tarkoitus tehdä päivityksiä ja tarkennuksia.

 

Puinen puheenjohtajan nuija pöydällä