Uutiset pääkuva

Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Esiopetukseen ilmoittautuminen on alkanut

Esiopetukseen ilmoittautuminen on alkanut

Esiopetukseen ilmoittautuminen on käynnissä 15.2.2023 saakka.

Esiopetukseen ilmoittautuminen lukuvuodelle 2023-2024 on käynnissä 15.2.2023 saakka. Esiopetukseen ilmoittaudutaan täyttämällä esiopetushakemus Miunpalveluissa: www.miunpalvelut.fi.

Esiopetus alkaa 9.8.2023 ja päättyy 23.5.2024. Ilmoittautuminen koskee vuonna 2017 syntyneitä lapsia, jotka eivät vielä ole esiopetuksessa. Kaksivuotiseen esiopetukseen osallistuvien lasten esiopetuspäätös on voimassa toukokuuhun 2024, eikä heitä tarvitse uudelleen ilmoittaa.

Jos lapsi tarvitsee lisäksi täydentävää varhaiskasvatusta, eikä hänellä ole vielä varhaiskasvatussuhdetta Liperin kuntaan, hae paikkaa täydentävään varhaiskasvatukseen Miunpalveluissa. Muussa tapauksessa riittää, kun ilmoitat tuntivarauksen palvelusuunnittelijalle 15.2.2023 mennessä sähköpostitse. Täydentävän varhaiskasvatuksen päätös tulee tällöin voimaan 1.8.2023 alkaen.

Esiopetuspaikkojen määräytyminen

Esiopetuspaikka määräytyy lähtökohtaisesti lähimmän esiopetuspaikan tai voimassa olevan sijoituksen mukaan. Ylämyllyn alueella esiopetusta järjestetään Taikametsän ja Lautasuon päiväkodeissa ja näiden päiväkotien lapset voivat jatkaa esiopetusta omassa päiväkodissaan.

Vuoroesiopetus järjestetään Puolivälin päiväkodilla. Jos lapsi on Puolivälin päiväkodissa mutta ei tarvitse vuorohoitoa, ryhmä voi vaihtua esiopetusvuoden ajaksi. Muutos riippuu vuorohoitoa tarvitsevien lasten määrästä. Toive ensisijaisesta paikasta kannattaa kuitenkin kirjata hakemuksen lisätietoihin, sillä huomioimme toiveet mahdollisuuksien mukaan.

Lopulliset ryhmät ja niiden sijoittuminen tehdään saapuneiden hakemusten perusteella. Lopullisiin päätöksiin vaikuttavat esimerkiksi lasten kuljetukset, täydentävän varhaiskasvatuksen tarve ja vuorohoito.

Esiopetuksen infotilaisuus vanhemmille järjestetään keväällä 2023 ja esiopetukseen tutustuminen lapselle ja vanhemmille elokuun 2023 alussa. Tarkemmat ajankohdat ilmoitetaan myöhemmin Liperin kunnan nettisivuilla ja TinyApp -sovelluksen kautta.

Kuljetus esiopetukseen

Kuljetuksen voi saada kodista esiopetukseen ja/tai esiopetuksesta kotiin, mikäli matka lähimpään esiopetuspaikkaan on vähintään 3 kilometriä tai muusta erityisestä syystä. Niinä päivinä, kun lapsi on täydentävässä varhaiskasvatuksessa, vanhemmat huolehtivat itse lapsen kuljetuksesta.

Esioppilaille kuljetus ei tule automaattisesti, vaan siitä tulee ilmoittaa. Kuljetukset suunnitellaan yhdessä perusopetuksen kuljetusten kanssa. Ilmoita kuljetuksen tarpeesta kuljetustarvelomakkeella 15.2.2023 mennessä.

 
Esiopetuksen oppilaita ihailemassa seinälle tehtyä teosta.

Lisätietoa