Uutiset pääkuva

Navigation Menu

Публикатор

angle-left Kerro, millainen kulttuuritarjonta sinua kiinnostaa – vastaa kyselyyn!

Millaisia kulttuuripalveluita kunnan tulisi tarjota?

Opetus- ja kulttuuriministeriö on käynnistänyt avoimen verkkoaivoriihen liittyen kuntien kulttuuritoiminnasta annetun lain uudistamiseen. Verkkoaivoriihessä kysytään aluksi, millainen kulttuuritarjonta kuntalaisia kiinnostaa.

Hallitus antoi 18. lokakuuta eduskunnalle esityksensä kuntien kulttuuritoimintalain uudistamisesta. Sen keskeisenä tavoitteena on edistää kuntien kulttuuritoiminnan toimintaedellytyksiä. Lisäksi kuntien kulttuuritoimintaa halutaan entistä paremmin saataville.
Laissa ja sen perusteluissa tuodaan esiin asukkaiden osallistuminen, jolla vahvistetaan yhdenvertaisuutta. Lain uudistamisella halutaan myös parantaa kunnan eri toimialojen yhteistyötä kulttuuritoiminnan edistämisessä.

Opetus- ja kulttuurministeriön verkkoaivoriihessä kerätään nyt tietoa kuntien kulttuuritoiminnan kehittämistä varten. Kysely on avoinna 9.12.2018 asti. Mukaan verkkoaivoriiheen ovat tervetulleita kaikenlaiset näkemykset ja kaikki asiasta kiinnostuneet. Vastauksia toivotaan myös niitä kuntalaisia, jotka käyttävät kulttuuripalveluita vähän tai eivät lainkaan.

Käy siis vastaamassa kyselyyn ja vaikuta Liperin kunnan tulevaan kulttuuritarjontaan!

Museon opaskyltti, jossa lukee