Koulunuoristyö pääkuva

Navigaatiovalikko

Koulunuorisotyö, sisältö

Koulunuorisotyö

Teemme Liperissä nuorisotyötä myös kouluissa. Koulunuorisotyön tarkoituksena on edistää osallisuutta, yhteisöllisyyttä sekä lisätä hyvinvointia oppilaiden keskuudessa koulupäivän sisällä.

Koulunuorisotyöntekijä on matalan kynnyksen aikuinen, jonka hihasta on helppo tarttua ongelmatilanteen kohdatessa. Koulunuorisotyöntekijä on koulussa nuoria varten ja koulunuorisotyöntekijästä saat juttuseuraa helposti ja nopeasti.

Koulunuorisotyöntekijä toteuttaa lukuvuoden aikana luokittain erilaisia ohjauskokonaisuuksia oppituntien tilalla. Ohjauskokonaisuudet edistävät muun muassa nuorten välistä vuorovaikutusta, omien mielipiteiden muodostamista, tietoutta eri teemoista sekä elämänhallintataitoja. Ohjauskokonaisuudet määrittyvät nuorten sekä koulun kysynnän ja tarpeen mukaan.

Koulunuorisotyöntekijä vie nuorten viestiä eteenpäin opetushenkilökunnalle, sekä päinvastoin kirkastaa koulun näkökulmaa ja tavoitteita nuorille.

Liperissä koulunuorisotyötä tekee kunnan vapaa-aikaohjaaja ja hän on paikalla Liperin koulussa 2-3 päivänä viikosta. Tavoitat hänet käytäviltä ja voit mennä rohkeasti juttelemaan. Vapaa-aikaohjaajan tavoitat myös Facebookista käyttäjänimellä Liperin nuorisotalo.

Henkilöstövaihdosten takia koulunuorisotyö on tauolla syksyn 2018. Toiminta jatkuu uusin voimin vuoden 2019 puolella.
 

Koulunuorisotyö katso myös nämä

SOME painikkeet

 

Sivu arviointi ja palaute