Uutiset pääkuva

Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Muutoksia Joensuun seudun joukkoliikenteessä 8.8. alkaen

Muutoksia Joensuun seudun joukkoliikenteessä 8.8. alkaen

Syksy tuo tullessaan muutoksia Joensuun seudun joukkoliikenteeseen.

Keskustan pysäkit

Joensuun keskustan rakennustyöt ovat edenneet siten, että bussien lähtöpysäkit ovat siirtyneet jo heinäkuussa pääosin Koskikadulle. Jojo-linjojen 1, 2, 2M ja 5 lähtöpysäkki Rantakylän ja Raatekankaan suuntaan on kuitenkin Kirkkokadulla.

Linja 3 lähtöpysäkki Penttilän ja Petäikkölän suuntaan siirtyy 8.8. alkaen lähemmäs Kauppakatua, samalle pysäkille linjan 4 keskusta-Kulho kanssa (Koskikatu I).

Tarkista pysäkkisi keskustan pysäkkikartasta.

Jojo-liikenteen aikataulut ja reitit

Linja 101 Honkalampi-Jyrinkylä-Joensuu-Niittylahti

  • Niittylahden lähtöaikaoja on aikaistettu 3 minuutilla aikataulun tiukkuuden vuoksi.

Linja 102 Liperi-Joensuu-Nepenmäki

  • Maanantai-perjantai –iltayhteys Liperistä Joensuuhun klo 22:10 ei enää liikennöi vähäisten matkustajamäärien vuoksi.

Linja 2, 2M Utra/Kupluskylä-Rantakylä (Ruuhitie)-keskusta-Noljakka-Marjala

  • Linjan 2 Utran lähtöaikoja aikaistetaan maanantaista perjantaihin 5 minuuttia aika-taulun tiukkuuden vuoksi, muut keskustan ja Marjalan lähtöajat säilyvät ennallaan.
  • Maanantaista-perjantaihin lisätään Marjalasta klo 5:15 lähtö keskustaan.
  • Ruuhka-ajan koulupäivisin ajettava lisälinja, 2M, jatketaan keskustasta Utran suun-taan aamupäivisin noin klo 7-10 ja iltapäivisin noin klo 13-17.

Linja 3 Petäikkölä-Vehkalahti-Penttilä-keskusta-Noljakka-Onttola

  • 4.6.2018 alkaen on lauantaisin ja sunnuntaisin käyty myös Kydössä. Reitti on jatku-nut myös Petäikkölästä Karhunmäkeen saakka. Jatkossa linjan päätepiste on viikonloppuisin Kouvonkadun kiertoliittymässä. Vuorot lähtevät joka toinen tunti.

Linja 4 Kulho-Karsikko-keskusta-Multimäki

  • Iltapäivän lähtöaikoja klo 12 eteenpäin on tarkastettu vastaamaan Karsikon koulun päättymisaikoja.

Linja 5 Urheilupuisto-keskusta-Voimatie-Raatekangas

  • Linja ei käy enää Urheilupuiston pysäkillä, vaan kulkee suoraan Linnunlahdentietä Linnunlahden päiväkodille ja takaisin keskustaan päin.
  • Viikonlopun liikennöinti klo 9:35-18:25 toteutetaan kokeiluna kevääseen 2019 saakka.

Kontiolahden linjat

  • Ei muutoksia.

Aikataulujen saatavuus

Painetun aikatauluvihkon voi ostaa Carelicumin palvelupisteestä, Koskikatu 5 tai Jojo-busseista hintaan 1 €. Aikatauluvihkon pdf-versio on jo katsottavissa ja tulostettavissa netissä osoitteessa www.joensuu.fi/jojo.

Vilkkaimmille pysäkeille toimitetaan aikataulutietoa talviaikataulukauden alkaessa 8.8. Pysäkeille ei saada tällä hetkellä pysäkkikohtaisia aikatauluja vaan aikataulut ovat linjojen päätepisteiden ja keskustan pysäkin lähtöaikoja.

Keskusta-alueen uudet, sähköiset aikataulunäytöt otetaan käyttöön myöhemmin syksyllä. Myös Waltti-matkakorttien lataamiseen on tulossa syksyllä kaksi automaattia, jotka sijoitetaan Joensuun pääkirjastoon ja Ison Myyn kauppakäytävälle.

Jojo-reittihakupalvelu löytyy osoitteesta: joensuu.digitransit.fi. Sieltä ovat löydettävissä pysäkkikohtaiset, arvioidut pysäkkiajat.

Tasarahakampanja vaihtuu Hilja-lipuksi

Tasarahakampanja muuttuu Hilja-lipuksi aikataulukauden vaihtuessa. Hilja-lippu on käy-tössä maanantaista perjantaihin klo 10-14 ja klo 18 jälkeen sekä lauantai- ja sunnuntai-liikenteissä koko päivän eli ns. hiljaisena aikana.

Hilja-lipun hinnat ovat seuraavat:

Vyöhykkeet Hinta

A, B, C 2,00 €
AB, BC 3,00 €
ABC 4,00 €

Hinnoittelu ei ole riippuvainen ikäryhmästä. Hilja-lippu maksetaan edelleen bussissa käteisellä, mutta sen voi hankkia myös mobiililippuna. Hilja-lippu ei ole käytössä kutsu-liikenteenä toimivassa Noutopoika-liikenteessä.

Valkoinen linja-auto

Lisätietoja