Uutiset pääkuva

Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Uimahalli Liprakan ovien avautumista valmistellaan Liperissä

Uimahalli Liprakan ovien avautumista valmistellaan Liperissä

Liperin kunnanhallitus päätti edellisessä kokouksessaan nostaa Käsämän uimahallin tulevan vuoden talousarviokäsittelyyn.

Tämä tarkoittaa sitä, että Liperissä ryhdytään valmistelemaan uimahallin avaamista syksylle 2019. Uimahallille varataan määräraha hyvinvointipalveluiden vuoden 2019 talousarviossa.

Kunta haluaa tarjota asukkailleen monipuolisia hyvinvointipalveluja ja laajentaa myös palveluntarjontaansa. Uimahallin puuttuminen on tarkoittanut kunnalle palvelun ostamista naapurikunnista niin perusopetuksen kuin liikuntapalveluiden osalta.

Uimahalli ja sen mukana kuntosali tarjoaisivat kuntalaisille, koululaisille ja eri ryhmille uusia liikuntamahdollisuuksia. Palvelut olisi selvitysvaiheessa tarkoitus tarjota kuntalaisille myös ilta- ja viikonloppukäyttöön. ”Luovin ympäristö on mahdollisuuksia täynnä”, toteaa kunnanjohtaja Hannele Mikkanen. Luovin ympäristössä sijaitsevat myös mahtavat luontopolut, joista löytyy vaihtoehtoja niin lapsiperheille kuin kuntoliikkujille.

Kunta tekee selvitystyötä yhteistyössä Hengitysliiton ja sen Luovin yksikön sekä Joensuun uimaseura ry:n kanssa. Selvitettäviä asioita ovat esimerkiksi lipunmyynti, uimavalvonta, kiinteistö- ja huolintapalvelut sekä oheispalvelut kuten kahviotoiminta. Selvitysosapuolet ovat näyttäneet hankkeelle vihreää valoa ja ovat kiinnostuneita yhteistyöstä kunnan kanssa.

Liperin kunta vuokraa tilat Hengitysliitolta. Hengitysliiton kanssa tehdään selvitys tilojen muutostöistä ja muista käyttökustannuksista. Uimahallin käyttökustannukset tarkentuvat selvitystyön edetessä.

Kunta on nimennyt hankkeen yhteyshenkilöksi vapaa-aikasihteeri Raimo Piiroisen. Kuntalaiset voivat lähettää uimahalliin liittyviä ideoita ja huomioita osoitteella: raimo.piiroinen@liperi.fi

Tyhjä uimahalli

Lisätietoja: