Uutiset pääkuva

Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Suomen nopeimmat koirat kisaavat Liperissä 11.8.2018

Suomen nopeimmat koirat kisaavat Liperissä 11.8.2018

Laaja kirjo koirarotuja nähdään lauantaina Lamminkankaalla kun kilpaillaan epävirallisesta Suomen nopeimman koiran tittelistä.

Suomen nopein koira -kilpailu järjestetään toistamiseen Liperin Lamminkankaan vinttikoiraradan ratasuoralla. Kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran viime vuonna kaksipäiväisenä ja huippunopeudet ylsivät molempina päivinä yli 60 km/h. Rotuja oli suomenpystykorvasta maailman nopeimpaan koirarotuun greyhoundiin.

Tapahtuma järjestetään tänä vuonna yksipäiväisenä launtaina 11.8.2018 klo 12 alkaen. Paikalle odotetaan ennakkoilmoittautumisten perusteella yli 40 erirotuista koiraa. Koirat on jaettu koon ja osa rotujen mukaan kahdeksaan sarjaan. Juostava matka on 280 metriä ja houkuttimena koirille käytetään moottoriviehettä. Paikan päällä on vielä mahdollista ilmoittautua kisailemaan!

Liperin vinttikoirarataa on rakennettu parin vuoden ajan Lamminkankaan raviradan yhteyteen. Harjoituksia järjestetään ratasuoralla ahkerasti ja tänäkin kesänä vetoja on vedetty yli 100 kpl. Radalle on kysyntää, sillä Itä-Suomessa ei ole toimivaa rataa. Radan jatkoa ja yhteistyökuvioita tullaan pohtimaan syksyn aikana.

Tervetuloa seuraamaan kisoja Lamminkankaantie 14, Liperi!

 

 

 

SomeShare