Uutiset pääkuva

Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Liperissä tällä viikolla puolustusvoimien harjoitus

Liperissä tällä viikolla puolustusvoimien harjoitus

Puolustusvoimien Joensuu 18 -harjoitus näkyy erityisesti tiistain ja torstain välisenä aikana eri puolilla Joensuuta sekä Ylämyllyllä, Onttolassa ja Jaamankankaalla.

Puolustusvoimien paikallisjoukot ja viranomaiset harjoittelevat Pohjois-Karjalan puolustamista 10.–14.9.2018. Harjoituskohteet ovat pääosin Joensuussa, mutta niitä on myös Liperissä ja Kontiolahdella.

Kaduilla näkyy sotilaita ja sotilasajoneuvoja

Harjoitukseen osallistuu kaikkiaan noin 1 000 henkilöä. Joensuu 18 -harjoitus näkyy erityisesti tiistain ja torstain välisenä aikana eri puolilla Joensuuta sekä Ylämyllyllä, Onttolassa ja Jaamankankaalla. Kaduilla näkyy jalan liikkuvia sotilaita sekä viranomais- ja sotilasajoneuvoja, kuten panssaroituja miehistönkuljetusvaunuja.

Harjoitustilanteissa testataan johtamista ja viranomaisten yhteistyötä

Harjoituksen tavoitteena on harjoituttaa puolustusvoimia sekä viranomaisia ja muita osapuolia siviiliympäristön häiriötilanteissa. Erityyppisissä harjoitustilanteissa testataan käytännön johtamistoimintaa sekä viranomaisten yhteistyötä.

Kainuun prikaatin johtamaan harjoitukseen osallistuu henkilökuntaa, reserviläisiä ja varusmiehiä Kainuun prikaatista ja Pohjois-Karjalan rajavartiostosta. Lisäksi henkilöstöä on mukana muun muassa Itä-Suomen Poliisilaitokselta, Pohjois-Karjalan pelastuslaitokselta, Liperin kunnalta, Joensuun kaupungilta, Finavialta, VR:ltä ja Siun sotesta.

Joensuu 18 -harjoitus on osa eri puolilla Suomea samanaikaisesti toteutettavia viittä paikallispuolustusharjoitusta. Sitä voi seurata sosiaalisessa mediassa tunnisteella #joensuu18. Puolustusvoimien päivystävä numero on käytössä harjoituksen ajan mahdollisia kansalaisten yhteydenottoja varten. 

 

 

Suojatie Jyrinkylässä

Lisätiedot