Uutiset pääkuva

Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Liperissä juhlitaan maksutonta kouluruokaa viikoilla 46─47

Maksuttoman kouluruoan 70-vuotisjuhlat näkyvät Liperin kouluruoissa viikoilla 46─47

Liperin kunnan ruokapalvelu juhlii 70 vuotta täyttävää ilmaista kouluruokailua viikoilla 46─47. Silloin Liperin koulujen ruokalistan teemana on Maksuttoman kouluruokailun vuosikymmenet.

Juhlaviikko alkaa tiistaina 13.11., jolloin tarjolla on ohrasuurimopuuroa, hilloa ja lanttupölkky sekä näkkileipää 1950-luvun hengessä. Keskiviikkona 14.11. ruoaksi on nakkikastiketta ja kuoriperunaa sekä puolukkaista porkkanaraastetta 1960-luvun tapaan. Torstaina 15.11. mukaillaan 1970-luvun ruokalistaa ja tarjoillaan seistä tehtyä kalakeittoa sekä tomaattilohkoja. Perjantaina 16.11. siirrytään 80-luvulle, ja menulta löytyy kanaviillokkia ja riisiä sekä kaali-mustaherukkasalaattia.

Viikko 47 alkaa 90-luvun teemalla, johon kuuluvasti koululaisille on tarjolla italianpataa sekä kiinankaali-ananassalaattia. Tiistaina 20.11. lasten oikeuksien päivänä kouluissa herkutellaan 2000-luvun tyyliin hampurilaisilla. Kouluruokailun juhlaviikko päättyy keskiviikkona 21.11. nykypäivään, jolloin koululaiset saavat lautaselleen kasvispyöryköitä tartar-kastikkeella.

Jokainen suomalainen esi- ja peruskoulun oppilas sekä lukion ja ammatillisen perusasteen opiskelija voi Suomessa nauttia maksuttoman kouluaterian. Suomessa on tarjottu maksuton ateria kaikille oppivelvollisuuskoulujen oppilaille vuodesta 1948 lähtien. Nykyisin noin 900 000 koululaista ja opiskelijaa nauttii päivittäin maksuttoman kouluruoan. Ruokailu on olennainen osa lapsen hyvinvointia ja kasvua. Kouluruokailussa lapsille ja nuorille opetetaan terveyttä, ruokailutapoja sekä suomalaista ruokakulttuuria.

Juhlaviikolla haluamme muistuttaa sekä lapsia että aikuisia suomalaisen kouluruoan ainutlaatuisuudesta.

kouluruokaa lautasella

Lisätiedot