Uutiset pääkuva

Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Kunnan yhteistyösopimusten hakuaika on alkanut

Hae kunnan yhteistyökumppaniksi 2.12. mennessä!

Yhteistyösopimuksilla kunta haluaa tukea yhdistysten toimintaa sekä ihmisten mahdollisuutta vaikuttaa elinympäristöönsä.

Liperin kunnanhallitus myöntää vuosittain yhteistyöavustuksia Liperissä toimiville yhdistyksille, järjestöille ja muille toimijoille. Haluamme siten tukea kunnalle elintärkeää toimintaa ja tukea kuntalaisten osallisuutta elinympäristönsä asioihin. Tulevana vuonna haluamme korostaa yhteistyökumppanuudessa tapahtumia ja laajojen kokonaisuuksien hallintaa sekä osallistuvaa budjetointia.

1. Yhteistyösopimukset

Etsimme yhteistyökumppaneita lukuisiin Liperin alueella järjestettäviin tapahtumiin, joista vastaamme joko kokonaan tai osittain. Toivomme yhteistyötä laajempien kokonaisuuksien, kuten järjestyksenvalvonnan, liikenteenohjauksen, ohjelmatuotannon tai toiminnanohjauksen, järjestämisessä. Vuonna 2019 kaipaamme yhdistysten näkemystä erityisesti Mökkiläisten rantakala -tapahtuman konseptin uudistamiseen sekä ystävyyskuntavierailun teeman suunnitteluun ja toteutukseen.

Toimijat voivat tuoda yhteistyön puitteissa kuntaa näkyväksi myös esimerkiksi kilpailu- tai edustusasuissa, mainosmateriaaleissa, kuten käsiohjelmissa ja ilmoituksissa, mainoskyltissä, kisaisännyyden muodossa tai yhdistyksen omissa viestintäkanavissa. Näkyvyyssopimuksen tiimoilta toivomme markkinointiyhteistyötä ja positiivista viestintää.

Vuoden 2019 tapahtumiamme ovat muun muassa

  • Koko perheen talvirieha Pärnävaaralla (maaliskuu)
  • Vapputapahtuma 1.5.
  • Ystävyyskuntavieraat (kesä-/heinäkuu)
  • Mökkiläisten rantakalailta (kesä-/heinäkuu)
  • Liperin leipäpäivä 28.9.
  • Vanhusten viikko (lokakuu)
  • Jouluateria kuntalaisille Ylämyllyllä (joulukuu)

2. Kumppanuussopimus

Kumppanuusyhteistyöllä haetaan yhdistysten ja kunnan välille uusia yhteistyömuotoja, joihin yhdistykset voivat vahvasti vaikuttaa. Järjestöistä löytyy osaamista ja asiantuntemusta, joiden avulla voimme yhdessä luoda uusia hienoja tapoja parantaa kunnan elinvoimaa ja kuntalaisten viihtyvyyttä. Kunta voi antaa yhdistykselle avustusta palvelusta, jonka katsotaan olevan muuta kuin vapaaehtoistyötä. Yhdistyksille kumppanuus mahdollistaa muun muassa oman toiminnan kehittämisen ja vaikuttamisen elinympäristöön.

Liperissä on käynnissä vuoden 2019 loppuun kestävä Uudistuvat elinvoimataajamat -hanke, jossa keskitytään pääasiallisesti yhdistysten kanssa parantamaan taajamien viihtyisyyttä osallistuvalla budjetoinnilla. Teemme mielellämme hanketta tukevaa yhteistyötä.

Kumppanuusavustuksilla voidaan

· edistää kuntalaisten hyvinvointia ja terveyttä esim. järjestämällä tapahtumia, parantamalla luontopolkuja tai ylläpitämällä hyvinvointipalvelua

· tukea harrastus- ja virkistystoimintaa

· parantaa elinympäristön viihtyvyyttä ja turvallisuutta esim. taajaman pääväylää piristämällä tai katu- tai rakennusmaalauksen toteuttamalla

· helpottaa perheiden arkea esim. pitämällä kerhoa tai järjestämällä perhetapahtumia

· järjestää työyhteisön virkistäytymis- ja hyvinvointitapahtumia

Yhteistyösopimuksen hakeminen

Yhteistyösopimuksia haetaan kunnanhallitukselta sähköisellä hakemuksella.
Täytä hakemus tästä http://bit.ly/yhteistyohakemus2019

Yhteistyösopimushakemuksissa on tuotava ilmi, millaisesta näkyvyydestä tai tapahtumasta on kyse. Kumppanuusavustusta haettaessa tulee selvittää, mitä osaamista yhdistyksestä löytyy, millaisia palveluita yhdistys kunnalle tarjoaa tai millaisista yhteistyömuodoista yhdistys on kiinnostunut. Hakemukseen on merkittävä haettava summa.

Sähköiset hakemukset tulee lähettää su 2.12.2018 mennessä. Huomaathan, että voit lähettää hakemuksen vain kerran. Jos sinulla on ongelmia hakemuksen kanssa tai tarvitset lisätietoja, ota yhteyttä viestintäsihteeriin: annika.lius@liperi.fi tai puh. 040 095 7619.

Tarvittaessa kutsumme yhdistyksen edustajat kanssamme kumppanuusneuvotteluihin, joissa sovimme tarkemmin yhteistyön muodoista. Kunnanhallitus tekee avustushakemuksista päätöksen tammikuussa 2019. Päätöksistä ilmoitetaan hakijoille kirjallisesti sähköpostilla.

Rakennetaan tulevaisuuden Liperi yhdessä!

Kädet päällekkäin piirin keskellä.

Lisätietoja