Uutiset pääkuva

Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Koulukuljetukset 2018–2019

Koulukuljetukset 2018–2019

Tulevan lukuvuoden koulukuljetusreitit on julkaistu.

Syyslukukausi kouluilla ja esikouluissa alkaa keskiviikkona 8.8.2018. Ensimmäinen koulupäivä voi olla normaalista poikkeava, jolloin myös kyydit kulkevat normaalista aikataulusta poiketen. Koulut ilmoittavat Wilman kautta mahdolliset kouluaikojen muutokset. 
Koulukuljetuksiin liittyviin tiedusteluihin vastaamme 23.7.–31.8.2018 välisenä aikana puhelinnumerosta 050 476 5281. Tämän jälkeen tiedusteluihin vastaa hyvinvointipalveluiden toimistosihteeri Anna-Maija Mustonen p. 040 6704392.

Koulukuljetussääntö

Liperin kunnan kuljetussäännön mukaan esikoululaisten ja 1-2 lk:n oppilaiden maksuttomaan kuljetukseen oikeuttava koulumatka on oltava yli 3 kilometriä. Kaikilla muilla maksuttomaan kuljetukseen oikeuttava koulumatka on oltava yli 5 kilometriä. Ensisijainen kuljetusmuoto on aina reittiliikenne, silloin kun se on mahdollista. 

Esikoululaisten kävelymatka pysäkille tai kuljetusreitin varteen voi olla enimmillään 1 km. Koulutaksikaan ei hae kotipihasta, jos matka jää alle edellä mainitun. Muilla oppilailla kävelymatkaa voi olla enimmillään 3 km. 
Kouluilla on koululaisliikennettä valvomassa koulun henkilökuntaan kuuluva valvoja.

Erityishuomioita ensimmäisen koulupäivän kuljetuksiin

Ensimmäisinä koulupäivänä pysäkille ja kuljetusreitin varteen kannattaa tulla hyvissä ajoin. Aikataulut ovat suuntaa antavia ja tulevat tarkentumaan ensimmäisten kouluviikkojen aikana. Jokaiselle reitille on merkitty kuljettaja ja puhelinnumero, jos ne ovat olleet tiedossa. Epäselvissä tapauksissa kannattaa olla suoraan yhteydessä kuljettajaan. 
Oppilaat, jotka ovat aiempina vuosina saaneet käyttöönsä Waltti-kortin, leimaavat entisen kortin ensimmäisenä koulupäivänä. Jos entinen kortti on kerätty koululle kesän ajaksi, se annetaan uudelleen käyttöön 1. koulupäivänä. Ensimmäisenä päivänä oppilaat voivat mennä linja-autoon ilman korttia ja ilman rahaa. Uudet kyytioppilaat saavat ensimmäisenä koulupäivänä koululta Waltti-kortin (esikouluiset näyttökortin), jota näytettään jatkossa noustessa linja-autoon. 
Reittiliikenteen täydelliset aikataulut Joensuun seudun joukkoliikenteen sivuilta. Koulukuljetustiedotteessa on eritelty vain kouluaikojen mukaiset reittiliikenteen, tilausliikenteen ja koulutaksien aikataulut. 

 
Lapset koulubussissa

Yhteydenotot 23.7-31.8.2018

Yhteydenotot 1.9.2018 alkaen