Uutiset pääkuva

Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Kiinteistöveroselvityksen maastokäynnit Honkalammella

Kiinteistöveroselvityksen maastokäynnit Honkalammella

Honkalammen alueella tehtävä mittaustyö kestää muutamia viikkoja.

Liperin kunnassa suoritetaan kiinteistöveroselvitys aloittamalla rakennusrekistereissä olevien puutteiden ja virheiden selvitystyö (kunnanhallituksen päätös 21.5.2018 § 96). Rakennustietojen tarkastuksiin liittyvät maastokäynnit on nyt aloitettu, ja viikosta 37 alkaen mittauksia suoritetaan Ylämyllyn Honkalammen asuinalueella.

Maastokäynneillä mitataan rakennukset ulkomitoin rekisteritietojen ja rakennusten todellisen tilanteen yhteneväisyyden varmistamiseksi. Kiinteistönomistajan läsnäolo ei ole mittausten aikana välttämätöntä.

Korjatut rakennustiedot päivitetään kunnan rakennusrekisteriin sekä väestötietojärjestelmän rakennus- ja huoneistorekisteriin, jossa ne ovat myös muiden viranomaisten, kuten Verohallinnon, käytettävissä. Selvitystyön tarkoituksena on saattaa rakennustiedot ajan tasalle eri viranomaisten rekistereissä sekä varmistaa kiinteistönomistajien tasavertainen kohtelu verotuksessa.

Kiinteistönomistajia, joita selvitys koskee, on tiedotettu etukäteen erillisellä kirjeellä. Kirjeen mukana lähetetyn rakennustietojen ilmoituslomakkeen voi yhä täyttää ja palauttaa kuntaan, vaikka kirjeessä mainittu määräpäivä olisikin umpeutunut.

Liitteenä tarkastelualueen kiinteistönomistajille lähetetyt rakennustietojen ilmoituslomake sekä lomakkeen täyttöohjeet.

 

Asuinkiinteistö Liperissä luonnon keskellä.

Lisätietoja antaa